Alternativ till De-clawing Katter

September 30

Alternativ till De-clawing Katter


Många djurägare älskar sina katter, men ogillar hur pott långsamt förstör familjens möbler, draperier och sängkläder med sina vassa klor. Många veterinärer kommer att utföra en de-clawing förfarande, men detta kirurgiska ingrepp har risken för extrem smärta, infektion, postoperativa beteendeproblem och oförmåga katten att försvara sig. Kattägare kan prova alternativ till de-clawing innan de tar sådana drastiska åtgärder.

Utbildning

Det första steget i att lära kitty att sluta klia möbler är att konsekvent träna henne. Medan en katt behöver fysiskt repa, kan hon lära sig att göra det på ett lämpligt ställe. Ställ upp flera sisal inlägg i hela huset, och ibland lämnar en behandling eller kattmynta på det som ett incitament. Veterinär Christi Schelling föreslår omfattar problemområden tillfälligt med aluminiumfolie eller dubbelhäftande tejp, eftersom katter inte gillar texturen av dessa material. Ett högt ljud eller en spray av vatten från en sprutflaska kommer också utbilda kitty att repa någon annanstans.

klippning naglar

Vissa katter kommer att tolerera att ha sina klor klippta, särskilt om de har upplevt att ha dem klippta eftersom de var kattungar. Trimningen kommer att skära ned på omfattningen av de skador de kan göra. För att hjälpa en katt få mer vana vid att ha sina fötter hanteras, noga med att röra fötterna när du klappa katten, och pressa kuddarna något att förlänga klorna. The Pet Station webbplats föreslår att ha en veterinär visa dig exakt hur man skär den böjda delen av klon av, vilket inte kommer att skada katten på något sätt.

Nail Caps

Ett annat sätt att ta itu med katt kliar problem innebär täcker klorna. Små vinyl caps limmas på kattens klor så att kattdjur inte kan skada människor eller skada egendom. Som med trimning, ägare måste få katten vana vid att ha sina fötter rörde innan du försöker detta förfarande, men det tar bara några minuter, och många katter vänja sig locken snabbt.

Tendonectomy

När allt annat misslyckas, veterinärer erbjuder ett annat förfarande som är mindre invasiv och problematisk än den traditionella de-klo kirurgi. Enligt Tampa Bay Vets, en tendonectomy klipp senan som får muskeln att dra tillbaka så att en katt inte kan utvidga sina klor. Snittet är mycket mindre än för en de-clawing kirurgi, så att återhämtningstiden och chanserna att komplikationer är mycket mindre för detta förfarande.


  

Kommentar