Hur du tränar en kanin inte att gå på toaletten utanför sin bur

September 29

Hur du tränar en kanin inte att gå på toaletten utanför sin bur


Kaniner är mycket intelligenta djur som är vanedjur. I naturen, kaniner bor i hålor som har ett särskilt område för avfall. De är mycket rena djur och vill inte leva i smuts. På grund av denna inneboende egenskap, är det lätt att träna en kanin att använda en låda. Det är viktigt att notera att oförändrade kaniner är benägna att markera deras territorium, så det är bäst att ha ditt husdjur kanin kastrerade och kastrerade tidigt för att undvika mässar samt hälsoproblem.

Instruktioner

1 Fyll lådan med en 1-tums tjockt lager av strö. Sätta en handfull Timothy hö i ett främre hörn av pannan. Placera en ört kvist ovanpå höet att fresta din kanin i pannan.

2 Låt din kanin att hoppa in och utforska pannan. Om din kanin har lämnat småsten (avföring) utanför pannan, satte ett par i ryggen hörnet av kullen pan för att markera pannan med sin doft. Använd uppmuntrande ord som "Good kanin!" och "Go potta!" att förstärka sina insatser.

3 Titta på din kanin när den är i sin låda. Om du ser det höjer sin svans, är det ett tecken på att det kissar. Beröm din kanin, klappa den och ge den en behandling som en belöning.

4 Rengör lådan dagligen och hålla färskt hö i rutan. Kaniner gillar att mumsa på hö som de gör sina affärer. De gillar också en ren kattlådan. Om du hittar urin eller avföring strax utanför boxen, är din kanin försöker berätta för dig att rengöra den.

5 Säg "Nej!" och noggrant fösa din kanin tillbaka till sin bur och kattlådan om du fånga det kommer att badrum på golvet. Kaniner lär sig bäst genom positiv förstärkning, så att inte skrämma eller jaga din kanin när den gör ett misstag.

6 Städa upp eventuella olyckor omedelbart. Torka upp urin med en pappershandduk och lägga den i lådan för att hjälpa kaninen lära det är där verksamheten går.

7 Belöna din kanin när den använder sin kattlåda. Respektera din kanin utrymme genom att inte nå in i buren när den är inuti. Öppna dörren och låt det komma ut på egen hand. Tvinga inte din kanin tillbaka till sin bur. Du vill sin bur för att vara en säker plats.

Tips

  • Använd inte spån eller klumpar lera kattsand för kaniner eftersom de är extremt giftiga. Det finns flera återvunnet papper typ kullar / sängkläder som är säkra, luktabsorberande och prisvärd.
  • Slå aldrig din kanin. Ett företag "Nej!" eller klappa händerna är tillräckligt för att få din kanin uppmärksamhet.

  

Kommentar