Hur man undervisar en häst Good Ground Manners

November 3

Hur man undervisar en häst Good Ground Manners


Mark sätt är hur en häst fungerar när du arbetar på marken. Detta inkluderar ledande, häftning, trimning och klippning. En häst som inte har god mark sätt biter, sparkar, knuffar eller inte stå stilla. Någon häst, även spår eller nöje, kan vara farlig om den inte har godtagbara mark sätt. Respekt är nyckeln till att skapa en fungerande relation med din häst. Konsekvens förstärker de grundläggande reglerna och seder du upprättar.

Instruktioner

1 bedöma vilka marken sätt din häst behöver arbeta på genom att leda, grooming, häftning, utfall och klippning. Om din häst invaderar ditt space bett, sparkar, kastar sitt huvud, jänkare på ledningen eller föder under någon av dessa uppgifter, inte din häst inte har acceptabla mark sätt. När du har bedömt sina mark sätt, kan du fortsätta att korrigera dem.

2 Ledande din häst är viktigt att kunna arbeta med det. Det bör gå bredvid eller strax bakom dig utan ryckte, uppfödning, bitande eller hoppa. Att lära en häst att göra detta använder en ledande lina med en kedja på slutet. Sätta kedjan genom grimman och över nosen till den andra sidan. Led din häst runt i en inhägnad i området. När hästen går att rycka i repet eller handla med dig dra hårt på ledningen repet tills det tar stopp. Upprepa detta flera gånger tills hästen stannar. När det går flera varv utan olämpligt uppträdande stopp för sällskapsdjur och beröm den. Om din häst är invaderar ditt utrymme eller försöker dra dig runt, stanna och backa hästen upp genom att dra i kedjan och trycka på bröstet. Gå några varv och upprepa flera gånger. När hästen går flera varv utan att invadera ditt utrymme, sluta att husdjur och beröm den.

3 Vård och slag är viktiga uppgifter när du arbetar med din häst. Under grooming och häftning din häst bör stå still utan sparkar eller dansa eller krafsar eller bita. Antingen binda eller tvär binda din häst. Hålla ledningen rep fäst vid sin grimma så att du kan dra på den. Börja grooming. Om din häst börjar dansa, dra ledningen och berätta det att "stå" i en bestämd röst. Fortsätter att dra tills din häst står. Om din häst sparkar på dig, trycker du på den med en gröda på sina bakdelen och tala om det "Nej" Fortsätt att trycka på den tills den slutar sparka på dig. Om din häst biter, knacka på det med grödan på nosen och tala om det "Nej" Fortsätta att göra så tills den slutar bita dig.

4 Clipping är en annan viktig mark sätt. Presentera Clippers till en häst, så att det inte rädd för dem. Håll Clippers mot sin kropp så att hästen kan känna vibrationerna innan du försöker klippa något. Pet och prata med din häst om dess rädd för Clippers. Om du klippning ben, är det bra att ha någon annan med dig för att hålla upp en av de andra benen medan du klippa en. Detta avskräcker hästen från att plocka upp benet du arbetar med och hjälper det att stå stilla. Om du klippning huvudområdet, sätta en kedja över hästens näsa och dra på det när det börjar missköter. Var noga med att inte låta Clippers blir för varm, eftersom de kommer att brinna hästen.


  

Kommentar