Charcoal grillning tips

December 22

Charcoal grillning tips


Grillning entusiaster vet att kol ökar fler smaker i grillad mat än gas grillning. Kol kan också vara mer tidskrävande och svårt att laga mat med, men kol fans är överens om att smaken är värt ansträngningen. Med lite övning kan vem som helst behärska konsten att grilla med kol.

Välja din Charcoal

Kol finns i två former: formade briketter och naturlig klump kol. Briketter brinner jämnt. Vissa briketter innehålla fyllmedel och bindemedel som kan påverka den brinnande kvalitet, och många innehåller petroleumprodukter som hjälper dem tända men kan producera ånga som påverkar smaken.

Delvis vedeldning vid höga temperaturer skapar naturlig klump kol. Vatten, gas ånga och tjära bränna bort och lämnar bakom träkol kol. Professionella grillar föredrar naturliga klump kol till briketter. Den har inga kvarvarande ångor och brännskador varmare än briketter.

Belysning Charcoal

Det enklaste sättet att starta en koleld är att använda tändvätska, men många kol grillar föredrar att undvika rök och smaker som orsakas av att använda tändvätska. En elektrisk startmotor gör ett bra jobb, men en enkel skorsten starter är mycket effektiv på att tända en koleld.

En skorsten starter har två fack. Placera skrynkliga tidningen i botten facket och lägga startapparaten på grillen. Fyll den övre fack med träkol och tända tidningen med en lång match. Den brännande tidningen tänds träkol. Låt 20 till 30 minuter för kol för ljus och komma upp till grillning temperatur.

Briketter är redo när täckt med grå aska. Naturlig klump kol är klar när små lågor brinna på ändarna av varje knöl. Skydda dina händer med en isolerad ugn mitt och dumpa kol på gallret i botten av grillen. Sprida kol i ett jämnt skikt på rosten. Om du vill ha en varm och kall zon, koncentrerar mer kol på ena sidan av grillen.

Styra Heat

Du kan styra grillen värme på flera sätt. För att öka värmen, flytta kolen närmare varandra, lägga till fler kol eller sänka grillgallret. Öppna ventilerna på botten av grillen för att förbättra luftflödet till kolen. Du kan också bläddra igenom kol att öka värmen.

För att minska värmen, flytta isär glöden så att de bara röra eller ta upp gallret. Delvis stänga ventilerna för att begränsa syre till branden. Men inte stänga ventilerna helt med locket på, eftersom elden kan gå ut på grund av brist på syre.

Kom ihåg att lägga till fler kol när elden börjar brinna lågt. Lägg till dem innan de behövs, eftersom de kommer att ta 20 till 30 minuter för att helt antändas.

Underhåll Grill

Rengöra grillen före och efter tillagning med en styv tråd grillborste. Torka av locket och eventuella sidobord med varmt tvålvatten. När kall, ta bort grill galler och rosten och töm askan från botten av grillen. Kontrollera grillen för rost och korrosion. Ta bort vita fläckar eller korrosion med lika delar vinäger och vatten. Förvara grillen ut av vädret för att förhindra rost.


  

Kommentar