Hur får man de billigaste flygbiljetter

October 5

Hur får man de billigaste flygbiljetter


Ökningar av den totala resekostnader ringa billiga flygbiljetter verka som en förlorad skatt, men flygbolaget erbjudanden är fortfarande tillgängliga om du är villig att lägga i lite tid att hitta dem. Den flygresor för en given flygning varierar ofta, även förändras under loppet av en enda dag. Att förstå de faktorer som påverkar flyg prissättning hjälper dig att avgöra när du ska köpa din nästa biljett.

Forskning

Hitta den billigaste flygbiljetten kräver övervakning av priserna genom olika försäljningsställen. Sök vid olika tidpunkter på dagen för att fånga prisförändringar; tidigt på morgonen sökningar kan du hitta erbjudanden släpptes under natten. Bokar ditt flyg i början av veckan ofta resulterar i billigare flygbiljetter. Om du gör din bokning ungefär sex till åtta veckor före resan, du ofta få det bästa priset, men att köpa ännu tidigare kan spara pengar, särskilt under tunga restider som semester. För andra resor, kan du hitta en billig sista minuten biljett. Starta din sökning tidigt och spåra priserna tillåter dig att känna igen prisfall. Använd rese jämförelse webbplatser såsom Farecompare.com och AirfareWatchdog.com att söka i flera flygbolag på en gång. Men dessa platser inte söka varje flygbolag; rabatterade flygbolag kräver ofta konsumenter att köpa direkt från dem.

schemaläggning

Tidpunkten för ditt flyg påverkar hur mycket du betalar för biljetten. Mitt i veckan flyg kostar ofta mindre, medan helgen flygningar i högre takt eftersom fler resenärer flyga på den tiden. Flyg som lämnar tidigt på morgonen brukar kosta mindre än flygningar senare under dagen. Flexibilitet i din ut- och returdatum och tider kan du hitta de lägsta biljettpriserna möjliga. Sök efter olika flygtider och datum som passar inom fönstret för att spara pengar.

Alternativa flygbolag och flygplatser

Rabatterade flygbolag som JetBlue, sydväst, Allegiant och AirTran erbjuder ofta lägre biljettpriserna än de stora flygbolagen. Om du är mer bekymrad om att spara pengar än extra på flyget, prova en av dessa flygbolag. Planen har ibland mindre utrymme och avskalad bekvämligheter, men du får till din destination med mer pengar i fickan. I stället för att bara söka efter tur och retur biljetter med dessa flygbolag, söka efter separata enkelresor på olika flygbolag. Ett annat alternativ är att titta på alternativa flygplatser. Kontrollera biljettpriserna till andra flygplatser i närheten av din destination för att hitta ett lägre flygbiljetter. Att låta åtminstone en snacka under resan i stället för att välja ett direktflyg sparar också pengar.

Online-verktyg

En mängd olika online-verktyg varna dig för erbjudanden och hjälpa dig att välja den bästa tiden att köpa dina biljetter. Pris Predictor på Bing.com förutspår om priserna för en viss flygning kan ändras i nästa vecka. AirfareWatchdog, ITA Software, Yapta och Fare Jämför är platser som spårar biljettpriser. Ett annat alternativ är att registrera dig för nyhetsbrev direkt via flygbolagen och rese jämförelse webbplatser, som varnar dig när en kassan.

rabatt program

Om du reser ofta, gå ett bonusprogram kan du samla poäng gratis flygbiljetter och belöningar. Flygbolagen erbjuder ibland dubbla eller tredubbla miles för vissa flygningar, så att du kan tjäna fria flygningar snabbare. De flesta flygbolag erbjuder även kreditkort som tjänar du miles även när du inte flyga. Göra inköp på partneraffärer ökar intjänade miles. Upplupen miles göra resandet billigare på framtida flygningar.


  

Kommentar