Hur man beställer glutenfri mat

June 6

Hur man beställer glutenfri mat


Du kanske inte vet bara genom att läsa en livsmedels beskrivning på ett matställe vad som kan vara i det, så det är möjligt att äta gluten utan att ens veta om det. För dem som är på glutenfri kost, vare sig på eget initiativ eller på grund av en allvarlig sjukdom, såsom celiaki, att kunna äta ut och beställa glutenfri mat kräver lite mer kunskap än den typiska restaurangen eater har.

Instruktioner

1 Fråga matställe om de erbjuder glutenfria menyalternativ. Många restauranger kan ha möjlighet att ta emot viss diet restriktioner, såsom en glutenfri diet, även om dessa alternativ inte visas på menyn.

2 Beställa livsmedel som är tillåtna på en glutenfri diet. Frukter, grönsaker, kött, mejeriprodukter och vissa typer av spannmål och stärkelse, inklusive bovete, majs, majsmjöl, sojamjöl, polenta och ris är alla livsmedel som de på en glutenfri diet kan njuta av medan du äter ute.

3 Undvik att beställa produkter som inte är tillåtna på en glutenfri diet helt och hållet. Livsmedel som öl, bröd, kakor, paj, spannmål, kakor, kex, pasta, imitation kött / fisk och skaldjur, salladsdressing och soppor liksom de gjort med vissa mjöl och havre alla bör undvikas.

Tips

  • Kontrollera restaurang webbplatser före ditt besök. Många restauranger bokföra inte bara deras dagliga menyer men glutenfria menyer också. Detta kommer att hjälpa dig att planera din glutenfri måltid i förväg.
  • Vid beställning, inte vara rädd för att fråga hur olika livsmedel bereds.
  • Andra produkter som du äter, såsom livsmedelstillsatser, kan innehålla gluten. Se till att du undvika livsmedelstillsatser, såsom malt arom, modifierad livsmedelsstärkelse, etc.
  • Gluten korskontaminering kan inträffa var som helst att ingredienser möts (t.ex. skärbräda, grillytan).

  

Kommentar