Hur man identifierar diabetes i Cats

July 16

Diabetes är en sjukdom som drabbar många människor och deras husdjur. Diabetes är mycket vanligt hos katter. Insulin hormon, som är skapad av kattens bukspottkörteln, fäster vanligtvis cellväggar och hjälper glukos in i cellerna. Glukos kommer från mat och ger energi. Med diabetes, glukos inte att gå in i cellerna och fett och protein bryts ner för energi. Den extra glukos förblir i kattens blodomlopp och urin. Katter som har diabetes kan ha ett antal symtom.

Instruktioner

Hur man identifierar diabetes i Cats

1 Se upp för ökad dricka. Katter med diabetes har vanligtvis en omättlig törst. Den tekniska termen för detta är "polydipsi." Titta på din katts dryckesmönster. Om hon tillbringar mer tid än vanligt vid vattenskålen kanske du vill nämna det för din veterinär.

2 Kontrollera lådan. Om du inte märker alla extra tid vid vattenskålen, kommer du att märka det när du rengör kattlådan. Diabetiska katter urinera i stora mängder. Den tekniska termen för detta är "polyuri." De stora urinutsöndringen resultat från den ökade vätskeintag på grund av törst. När du rengör lådan och du märker en större mängd urin än normalt, kontakta din veterinär.

3 Leta efter olyckor. Din katt kan börja undvika kattlådan. Ökningen av urinmängd kan resultera i olyckor utanför rutan. Vissa katter med diabetes kan också utveckla urinvägsinfektioner. Detta kan också leda till olyckor utanför lådan eftersom katten kan associera obehag av infektion med kattlådan.

4 Var uppmärksam på vikt. Även om din katt kan ha en god aptit, kan det börja gå ner i vikt på grund av den extra fett och proteinnedbrytning i sitt system. De flesta katter är inte förtjust i att sitta på en skala. Om din katt låter dig hålla honom, väga dig medan du håller din katt och sedan en andra gång utan katten. Subtrahera den andra siffran från den första och du har en uppfattning om hur mycket din katt väger.

5 Undersök din katts päls. Vissa katter med diabetes utvecklar depression. Katter som är deprimerade kommer försumma sina grooming rutiner och deras päls blir matt och tovigt.

6 Övervaka glukosnivån. Ett annat sätt att avgöra om din katt har diabetes att få sin blodsockernivå kontrolleras. Medicinering eller stress kan tillfälligt höja en katt blodsockernivå så veterinären kan kontrollera glukosnivån igen efter några dagar.


  

Kommentar