Egenskaper hos polyestertyger

April 23

Egenskaper hos polyestertyger


Polyester är ett samlingsnamn som beskriver en tillverkad fiber vars ämne är någon lång kedja syntetisk polymer där minst 85 procent (vikt) av polymeren är en ester och tereftalsyra. De flesta polyester är gjord av polyetylentereftalat. Egenskaperna hos polyestertyger varierar beroende på deras sammansättning, webbstruktur och bearbetning, men vissa allmänna funktioner finns med nästan alla polyestertyger.

Historia

Polyester är nummer ett konstgjorda fibrer som används i tyger, över hela världen. Det tenderar att vara en billig fiber att producera och dess allmänna egenskaper och icke grödor baserade tillgänglighet har gjort det möjligt att skapa billiga kläder och tyger, som förvandlade textilindustrin i 1941. Den största innovationen i polyester var den senaste upptäckten av mikrofibrer. Denna upptäckt får polyester tillverkarna att omvandla texturen och känslan av polyester i en supermjuk, slitstarkt, lätt tyg.

Funktioner

Polyester infördes till den amerikanska allmänheten i 1951 som tyget som inte behöver strykas. Det blev snabbt känd som tvätt och slitage tyg. Men tjänade det också andra, mindre smickrande skrivningar, såsom att orsaka hudirritationer med vissa människor eller vara texturally obehagligt vid beröring.

frågor

Bär polyester blev förknippade med att vara billig och detta sammanhang har fortsatt att påverka hur konsumenterna uppfattar produkten. Detta körde mer innovation i branschen som tillverkare började dölja eller märka om polyester i nya blandmaterial.

Egenskaper

Egenskaperna hos polyestertyger inkluderar: billig kostnad; överlägsen styrka och motståndskraft; lättvikt; hydrofoba (det känns torr eller flyttar fukteffekter från touch); den har en ovanligt hög smältpunkt; är resistent mot färgämnen, lösningsmedel och de flesta kemikalier; smutsavstötande; motstår sträckning och krympning; snabb torkning; rynka, mögel och nötningsbeständig; bibehåller värme set veck och veck och är lätt att tvätta.

utmanande Egenskaper

Tyget kan också utveckla små fuzz bollar eller piller, som kan vara relaterade till friktion, slitstyrka, styvhet och brotthållfasthet, enligt en University of Tennessee, Knoxville papper. Polyester är känslig för baser och resistent mot de flesta konventionella textil blekmedel. Det är oleofil, vilket betyder att det är svårt att avlägsna oljefläckar från tyget. Den uppvisar statisk vidhäftning tendenser och den används ofta i olika tyger som ger sken av att vara ljusa och glänsande. Nyare mikro erbjuder mjukare utseende potential och är textur mer lik lyster och känner av silke. Det har god färgbeständighet, särskilt när den skyddas från UV-strålning och det noteras att bibehålla sin form. Inte alla polyestrar har samma egenskaper och kännetecken, men de kommer att dela de flesta av dem.


  

Kommentar