Vad går bra med fyllda paprika?

April 3

Vad går bra med fyllda paprika?


Fyllda grönsaker är vanliga i världens kök, såväl som en sida skålen och som en lätt måltid. I Mellanöstern, de är nästan en hel rätter sig själva. En av de vanligaste grönsaker för pack är söt paprika, som är både naturligt ihålig och kompatibel med många andra ingredienser. Paprikorna är vanligtvis fylld med en kött- eller spannmålsbaserad fyllning, och valet av fyllningen dikterar lämpliga sidorätter.

Spannmålsbaserad fyllning

Paprika med en fyllning bestående huvudsakligen av spannmål används vanligen som en sida skålen i Amerika, även om de också kan fungera som en huvudrätt. De kan vara fyllda med kokt korn, vildris eller bulgur, men det vanligaste valet är kokt eller par-kokt ris. Stoppningen kan kryddat lätt eller tungt med kryddor och örter, beroende på receptet. Lämpliga ackompanjemang inkludera lätta delar av grillad eller skewered kött, fisk eller fågel, när betjänar paprika som en huvudrätt. Kokt eller rostade grönsaker är lämpliga också.

Köttbaserade Fyllning

Paprika är ofta fyllda med kött samt, antingen som den viktigaste ingrediensen eller tillsammans med säd som den primära aromingrediens. Köttfärs, lamm och fläsk är alla vanliga val, men ångade kött eller korv bitar är lämpliga också. Kött fyllda paprikor tenderar att vara rikare och hårdare kryddat än spannmål fyllda paprikor. En fräsch sallad, en bit knaprig bröd, eller en platta med ångad barn grönsaker är alla lämpliga sidor med denna typ av paprikor.

Starkt Smaksatt fyllningar

Ibland paprika är fyllda med fyllningar som är mer kraftfullt smaksatt än de enkla kött eller spannmål versioner. Dessa kan omfatta paprikor fyllda med en tomatbaserade Ragu eller köttfärssås, en curry, eller någon form av chili. Följa med dem med en lämplig bröd, såsom vitlöksbröd eller focaccia, naan eller chapati, eller mjöl tortillas. Sallader och kalla grönsaker, såsom skivade tomater eller gurka, är lämpliga ackompanjemang. Så är dips och dressingar baserade på yoghurt eller gräddfil.

Vad att dricka med fyllda paprikor

En viktig faktor för många kockar är vad man ska dricka med måltiden. Paprikor kan vara en svår måltid att matcha, eftersom de fyllningar är så variabel. En kall lageröl eller India Pale Ale kommer att arbeta med de flesta fyllda paprikor, oavsett vad fyllningen. South American Cabernet Sauvignon har ofta en svag klockpeppar övertoner, vilket gör att ett lämpligt val för kött-fyllda paprikor. Chianti och Valpolicella gå bra med paprika innehåller italienska smaker, och ouzo eller andra anis smaksatt likörer är lämpliga för paprika smaksatt med Medelhavs eller Mellanöstern smaker.


  

Kommentar