Hur du håller din Westie Vit

August 4Helst sport din West Highland white terrier ett lager så ren som drivna snön. Praktiskt, hans kärlek att gräva och jakt parat med sin ständiga nyfikenhet skulle kunna göra honom verkar mer slush-färgad än snöiga. Har ingen rädsla - det finns sätt att hålla din Westie vit, åtminstone större delen av tiden.

Professional Grooming

Din Westie har en dubbel päls, med täckskiktet består av raka, grovt hår och en mjukare underull. Om du visar din Westie måste du ha pälsen avskalade så att den överensstämmer med American Kennel Club rasstandarden. Om du inte visar, kanske du fortfarande vill ha din Westie professionellt klippt och tränas för att hålla honom snyggt och möjliggöra enklare coat underhåll.

westie Bada

Bad är det mest uppenbara sättet att hålla din Westie vit, men hur ofta du ska bada din Westie beror på olika omständigheter. Medan ett bad varannan månad är förmodligen bra för de flesta Westies, det är inte tillräckligt för att hålla denna feisty terrier orörda. Frekvent bad kan ge torr hud torkning och förvärra eventuella latenta Westie hudåkommor. West Highland White Terrier Club of America hemsida säger att Westies hålls i genvägar och professionellt tränas vanligtvis kan ha ett bad var fyra till sex veckor. Om bada din hund själv, bara använda schampo avsedda för hundar. Använd schampo utvecklats med vita eller ljusa hundar i åtanke. Mellan våta bad, piffa upp din Westie med torra pulver hund bad. Du kan också tvätta smutsigaste delar - tassarna eller ansikte - på en regelbunden basis.

daglig borstning

Borsta Westie varje dag. Inte bara detta att ta bort smuts och förhindra mattor, men hår på penseln är inte hår på dina mattor eller kläder. Eftersom Westies är benägna att hudsjukdomar, hjälper denna dagliga rutin även du ser några begynnande dermatologiska problem, så att du kan ta din hund till veterinären omedelbart för behandling.

westie Training

Om du har en inhägnad gård som ditt Westie har regelbunden tillgång, få honom vana vid bättrings rutin innan han åter in i huset. Håll en handduk vid klar och träna honom att antingen vänta utanför eller i en lera rum medan du rengör honom. Om han är lerig, är ett annat alternativ att hålla en låda med en ren handduk finns vid dörren. West Highland White Terrier Club hemsida säger att de flesta Westies kommer att kasta smuts när den är torkad. Lämna honom i lådan i en halvtimme eller så, och voila, framträder en relativt rena Westie.

tear Stains

Det är inte ovanligt att vita hundar att uppleva riva färgning; Westie är inget undantag. Formellt kallas epifora dessa rödaktiga fläckar resultatet av pigment i tårar. Ta din Westie till veterinären för en ögonundersökning för att säkerställa att han inte lider av en allvarlig ögonsjukdom. Din veterinär kan rekommendera produkter för att ta bort fläckar, inklusive vanlig väteperoxid. Hon fick dessutom föreslå näringstillskott, som kan minska missfärgning.


  

Kommentar