Näringsvärde gröna sojabönor

July 7

Näringsvärde gröna sojabönor


Gröna sojabönor, eller edamame, är sojabönor som skördas vid en färsk grön skede, vilket innebär cirka 80 procent mognad. De innehåller hälsosamma doser av alla tre typer av makronäringsämnen: kolhydrater, protein och fett.

egenskaper

Gröna sojabönor innehåller en större frö storlek och har mer av en oval form för dem än både gula och svarta sojabönor. Greens sojabönor som odlas i USA finns i pod eller skalade form och du kan hitta dem i avsnittet frysta livsmedel i många livsmedelsbutiker.

Näringsinnehåll

Enligt National Sojabönor Research Laboratory, en halv kopp servering av gröna sojabönor innehåller 127 kalorier, 11,1 gram protein, 10 gram kolhydrater och 5,8 gram fett.

fett Analys

Gröna sojabönor är huvudsakligen består av de "goda" typer av fett, fleromättade och enkelomättade, vilket kan minska din LDL-kolesterol och totala risken för att utveckla hjärtsjukdom, enligt Harvard School of Public Health.

Näringsmässiga fördelarna med soja

Nästan 40 procent av kalorierna som finns i gröna sojabönor är från protein, vilket gör gröna sojabönor högre i protein än andra bönor, baljväxter och även vissa animaliska produkter. Gröna sojabönor är också lägre i mättat fett och inte innehåller kolesterol, vilket gör dem en hälsosam mat alternativ för människor som tittar på sin vikt.

Lagring, förbereda och laga

Placera gröna sojabönor i kylskåp och använda dem inom två dagar. Om du väljer att frysa dem, kan du göra det i flera månader åt gången. När man förbereder gröna sojabönor att äta, tryck på pod mellan tummen och pekfingret för att öppna kapseln, och sedan helt enkelt skjuta bönor ur kapseln. Att laga gröna sojabönor, sätta en pund av gröna sojabönor i en kastrull och koka. Sedan minska vattnet till en sjuda och koka i 10 till 12 minuter.


  

Kommentar