Vad är "irländska potatis"?

June 29

Vad är "irländska potatis"?


"Irländska potatis" är en regionalt populär amerikansk godis, med ingenting av Irland eller potatis om dem annat än sitt utseende. De konfekt är gjord för att likna en liten rödbrun potatis, färsk ur påsen och behöver tvättas. Detta är en intressant parallell till chokladtryfflar, som ursprungligen var rullade i kakao och som är avsedda att likna den svarta svampen så värdefull i det franska köket.

Den traditionella Potatis Candy

Det grundläggande receptet för irländska potatis godis är mycket enkel. Kocken krämer tillsammans smör och grädde ost med florsocker och vanilj för att göra en söt bas med en textur som liknar en styv smörkräm glasyr. Riven kokos blandas sedan in, vilket ger en styv degig konsistens. Den godis är klar genom att forma den till avlånga potatis former eller rulla till bollar och rulla eller kasta godis i kanel att slutföra likhet med en potatis. Vissa går till den grad att använda fragment av pistage eller andra nötter att göra "ögon" på godis potatis.

Tema och variationer

För de flesta eller deras sekellång existens, har dessa potatis godis varit en regional specialitet centrerad i staden Philadelphia. Under de senaste åren, med början av Internet ålder, har dessa udda sötsaker blivit vida känd utanför Pennsylvania för första gången. Spridningen av potatis godis har resulterat i ett antal exklusiva varianter, både inom och utanför staten. Martha Stewarts hemsida finns en version med rostade valnötter i stället för kokosnöt, och vissa konditorer använder en godis som mer liknar nougat.

Potatis Candy som en aktivitet

Irländska potatis godis har alltid varit i första hand en hemlagad behandla, den typ av enkla söta en hektisk hemmafru kunde vända ut snabbt med minimala ingredienser. Det är lätt nog att det fungerar också som en rolig regnig dag aktivitet för barnen, som naturligtvis alltid uppskattar hantverk idéer de kan äta. Det finns få ingredienser, inga vassa kanter eller varma ytor, och blandningen kan alla göras för hand, antingen med en träslev eller en väl tvättad uppsättning små fingrar.

kommersiella versioner

Trots deras hemlagad överklagande är några företag som producerar potatis godis kommersiellt. I Pennsylvania, och i synnerhet området Philadelphia, de är en vanlig syn på grannskapet bagerier under veckorna före St Patricks Day. Ett lokalt företag, Oh Ryan producerar behandlar med tiotusentals, som säljer dem i krympplast presentförpackning. Kalifornien-baserade See godis har också tillverkat potatis godis, lägga valnötter och använda pinjenötter för ögonen.


  

Kommentar