Kan jag använda Rotini för Ziti?

September 18

Kan jag använda Rotini för Ziti?


Det finns hundratals olika pastaformer och ibland går samma pasta med olika namn, vilket är fallet med rotini, som också är känd som fusilli. Även om ziti är en rörformig pasta och rotini är en spiral, kan rotini ersätta ziti utan problem.

Vad heter i en form

Även pasta kännare hävdar att rotini och ziti har former för olika för att vara utbytbara, för de flesta användningsområden, du kommer inte att vara missnöjd med antingen pasta. Ändra en pastasås eftersom du inte har "rätt" pastaform är onödigt trots smärre skillnader mellan rotini och ziti. För bakade pastarätter, pasta sallad eller pasta med en tomat eller gräddsås, gå vidare och använda samma mängd rotini i stället för ziti efterlystes i receptet.

Rotini för Chunky såser

Tubular pasta såsom ziti kan samla bitar av sås och andra ingredienser i öppningarna i rören. Med sina vinklade ändar, gör ziti en tveksam jobb att fånga sås. Men det är också en liten och tunn slang, så sås med chunky ingredienser egentligen inte resa inuti röret. Spiralformade pasta såsom rotini göra ett bättre jota att samla bitar av sås mellan vändningar av spiralerna.

Rotini för skaldjur

Ziti kommer i längder från 2 till 12 inches, medan rotini är typiskt en till två inches lång. Rotini s kortare längd är bättre för användning i soppor, där det passar lättare på en sked. Du kan använda ziti för soppa om du hade bitar på kortsidan eller inte tänka att bryta dem sked storlek. Men att bryta pasta inte bara är rörigt, men du kommer inte att ha liknande stora bitar.

Ingen förändring för matlagning

Både ziti och rotini är små pasta och så har liknande kokta och okokt mätningar och tillagningstider. Två uns av okokt pasta motsvarar 1/2 kopp torr pasta och ger en kopp kokt pasta. Överväga en enda portion av ziti eller rotini till ca 1/2 kopp torr pasta. Båda pasta koka i ungefär sju till åtta minuter och är bäst när kokta al dente, eller något fast när du biter i en bit.


  

Kommentar