Vård av Orphan kaniner

April 4

Liksom de flesta barn däggdjur, kaniner är extremt sårbara, särskilt när de är föräldralösa. Ta hand om föräldralösa kaniner kräver tillräckliga förberedelser, tålamod och engagemang. I de flesta fall jobbet är bättre kvar upp till professionella djur rehabilitators. Du ska aldrig ta bort kaniner som verkar vara föräldralösa från naturen om du inte är 100% säker på att mamma har dött eller har verkligen övergett sin unga. Chanserna är om du inte hittar kaniner ensam i sitt bo mamman är i närheten och du bör inte störa om du tror att deras säkerhet står på spel.

När ingripa

Beslutar om att inte ingripa med anonyma kaniner är ett tufft beslut men som kan betyda liv eller död för hjälplösa små varelser. Mor kaniner bara mata sina ungar under några minuter en dag och i huvudsak ignorera dem resten av tiden; Därför, om du hittar ett bo fullt av små kaniner utan mor i sikte, detta betyder inte att du ska ta bort dem. Moderns frånvaro är normalt beteende. Om du känner mamman är död, dock eller se att kaninerna ser särskilt ohälsosamma - om de har övergivits de kan se skrynkliga, kall, blåaktig och undernärda - med alla medel gör vad du kan för att rädda dem. Kontakta en Wildlife Refuge och placera kaninerna i professionell vård. Om detta inte är ett alternativ, kan du ta hand om föräldralösa kaniner själv.

allmän skötsel

När ta hand om föräldralösa kaniner, vara extra känslig och placera dem i en lugn och trygg plats där de kommer att kännas varm och trygg. En liten ruta fodrad med en mjuk handduk fungerar bra som en provisorisk boet. Se till att det inte finns några lösa trådar eller trådar där kaninerna skulle trassla. Hålla rummet svagt upplysta och hålla lådan utom räckhåll för barn, husdjur och andra potentiell skada. Tvätta alltid händerna med mild desinfektionsmedel före hantering kaninerna, eftersom de sannolikt kommer att ha ett försvagat immunsystem i detta skede i livet. Försöka hantera kaninerna så lite som möjligt för att minimera stress. Använd inte elektriska värmedynor eller annan värmekälla, eftersom detta kan orsaka dödlig överhettning.

Matning

Utfodring föräldralösa kaniner är utmanande och bör göras med största omsorg. Kaninungar behöver vitamin rik mjölk att växa ordentligt. Kattunge mjölkersättningsmedel eller Meyenberg getmjölk är bra substitut för modersmjölken. Bara mata kaniner två gånger om dagen. Övergödning är en vanlig dödsorsak bland föräldralösa kaniner, så se till att följa denna regel så strikt som möjligt. För mycket små barn, måste du stimulera urinering och avföring. Gör detta genom att försiktigt gnugga underlivet med en varm, våt trasa.


  

Kommentar