Hur vet jag om min Yorkie är gravid?

March 14

Hur vet jag om min Yorkie är gravid?


Om du har en kvinnlig Yorkshire terrier och inte planerar att föda upp henne, bör du ha hunden kastrerade. Å andra sidan, om du har fött upp din hund ska du veta att det är möjligt för en Yorkie att bli gravid första gången hon parar, och det finns kontrollampa tecken som tyder på att hon är gravid.

beteendemässiga tecken

En gravid Yorkie tenderar att sova mer än vanligt, ofta i en mysig, out-of-the-way hörn av ditt hem. Å ena sidan kan hon inte längre vara lika lekfull, men hon kanske vill tillbringa mer tid tyst kura med dig. Hon kan förlora sin aptit, och hon kan rengöra sig oftare och mer ingående än vad hon gör normalt.

fysiska tecken

Det är inte ovanligt att en gravid Yorkie lida graviditetsillamående (detta kommer att pågå endast under de första veckorna av graviditeten). Hon kan ha en vattnig ansvarsfrihet som inte är urin. Inspektera hennes vulva; om det är svullet, är nästan säkert gravid din Yorkie.

fysiska förändringar

En gravid Yorkie mage kommer att öka i storlek och blivit mycket fast mycket snabbt. Hennes bröstvårtor blir framträdande. Dessa är vissa tecken på att din hund är gravid; om du inte har tagit henne till veterinären vid det här laget, nu är det dags att gå. En gravid Yorkie kräver regelbunden veterinärvård; din veterinär kommer att berätta hur ofta att ta in din hund för uppföljande undersökningar.

Saker du behöver

Om du aldrig har levererat valpar innan, kan det vara bäst att ta din Yorkie till ett djur sjukhus där yrkesverksamma kommer att övervaka förlossningen, men du kan vara i rummet för att lugna din hund under förlossningen. Om du kommer att leverera valparna hemma, behöver du en valplådan (en stor kartong kommer att göra), tillsammans med massor av tidningen att absorbera röran. Ha en leverans av tjock, ren, mjuk filtar på plats för att göra en bekväm boet för mamman och valpar, en elektrisk värmedyna för att hålla dem varma, och en vattenskål för att hålla din Yorkie hydrerad.


  

Kommentar