Brittiskt pass Regler

April 22

Om du är en brittisk medborgare som vill resa utanför det egna landet, behöver du ett pass. Även i Europeiska unionen, ID krav innebär att britter i Europa behöver antingen ett pass eller ett nationellt ID-kort. För att erhålla och använda ett brittiskt pass, måste du känna till regler och föreskrifter som gäller för sådana handlingar.

Behörighet Överväganden

Inte alla är berättigade till ett brittiskt pass. Bidragsberättigade grupper inkluderar brittiska medborgare, medborgare i de brittiska beroende territorier, människor som är anslutna till tidigare brittiska kolonier som inte blivit medborgare efter självständigheten, att brittiska patienter med anslutningar före 1949 Indien eller Irland, brittiska medborgare som är anslutna till Hong Kong och folk anslutna till tidigare brittiska protektorat. Män och kvinnor gifta med brittiska medborgare och bosatta i Storbritannien är inte nödvändigtvis rätt till brittiska pass.

Dokumentation

Du behöver vissa delar av identifiering för att ansöka om ett brittiskt pass. Brittiska medborgare som är födda i Storbritannien behöver bara tillhandahålla en kopia av en statlig foto-ID och en brittisk födelsebevis. Om du är född utanför Storbritannien, kan du behöva ge ytterligare dokumentation för att vara berättigad till ett brittiskt pass.

fotograf Regler

Fotografierna används för pass måste följa mycket strikta regler. Du måste ge två identiska bilder med din ansökan. Bilderna ska vara i färg, 45-by-35 mm, mindre än en månad gammal, med en ljusgrå eller grädde bakgrund och med ansiktet synligt och vänd mot kameran. Glasögon avskräcks och huvudbonader är endast tillåtet om det behövs för religiösa eller medicinska skäl.

typer

Den brittiska regeringen infört nya, biometriska pass i 2006, som ersätter de äldre, "blue-stil" pass. Den nya designen är säkrare, och EU accepterar det som ID hela kontinenten. Passinnehavare från utomeuropeiska områden får brittiska pass utan hänvisning till EU. Stora ungdomsgrupper kan också ansöka om gruppens pass för barn under 18 år som reser med erkända organisationer.

passansökan

Inom Storbritannien, kan de sökande fylla i en passansökan på nätet. Kontoret av identitet och pass Services sedan skriva ut din ansökan och skicka den till dig för en signatur och datum. I beroende territorier, är Ståthållarämbetet ansvarar för passansökningar. Brittiska medborgare utomlands kan ansöka om pass via brittiska ambassader, konsulat och höga provisioner.


  

Kommentar