Hur kan man förhindra grått hår med bakpulver

July 15

Going grå är en del av att växa gammal för många människor, och på grund av att många människor försöker undvika att gå grått så länge som möjligt. Marknaden för hår rengöring och underhåll av produkter är enorm, inte tala om alla de färgämnen och andra produkter för användning efter grånande har satt in. Tvätta håret med bakpulver får inte hindra grått hår, men det kan hjälpa till att hålla ditt hår ser och känsla friska längre samtidigt ha en låg miljöpåverkan. Att tvätta håret med bakpulver kan också bli av med vitt hår missfärgning, som uppstår när vitt eller grått hår börjar bli en fräck, off-gul färg.

Instruktioner

Hur kan man förhindra grått hår med bakpulver

1 Tvätta håret med bakpulver. Att tvätta håret med bakpulver är ett bra sätt att ta bort smuts och fett utan att en massa onödiga kemikalier i håret och kroppen. Först, skölj håret väl med varmt vatten för att få någon lätt omhändertas smuts och fett. Nästa blanda en tesked bakpulver med en kopp vatten. Du vill vara ganska samvetsgrann av detta förhållande - om du använder för mycket bakpulver håret kan torka ut. Börja skura håret med blandningen. Eftersom du använder bakpulver det inte blir något av det välbekanta lödder som schampo producerar, men hårbotten ska börja pirra lite med en känsla av renhet. Skölj håret efter några minuter.

Försök att inte använda bakpulver varje dag eftersom det kan lätta håret över tiden. Det är bäst att tvätta med bakpulver mellan en och tre gånger i veckan, med varmt vatten för att tvätta håret under när som helst i mellan.

2 Tvätta håret med bakpulver för att förhindra vitt hår missfärgning. Vitt hår missfärgning uppstår när vitt hår börjar vända en fräck gul färg på grund av för mycket exponering för solljus, överdriven torrhet, eller ett antal andra orsaker.

Tvätta vita hår med bakpulver kommer inte bara hjälpa naturligt avlägsna eventuella föga smickrande missfärgning, men det kommer också ofta till en fräschare lyster till vitt eller grått hår.

3 Tvätta håret med vinäger och / eller citronsaft. Vinäger och citronsaft producera liknande effekter bakpulver när de används på håret. Blanda en tesked vinäger eller en tesked citronsaft (eller limejuice) med en kopp vatten och tvätta håret är ett bra komplement till användningen av bakpulver.

Tips

  • Det är inget fel med att gå grå; i själva verket en del människor föredrar det. Det kan även lägga till ett element av förfining eller världslighet till uppförande. Så inte betona om det - särskilt eftersom överdriven stress tros vara en orsak till grått hår.

  

Kommentar