Hur du lär din Yellow-Band Amazon Bird till Diskussion

July 8

Även om ingen fågel kallas gula band Amazon, kan Gulnackad Amazon hänvisas till med detta namn på grund av att bandet gul plumage på hans hals. Dessa intelligenta fåglar kan leva i mer än 60 år om väl omhändertagen. Gulnackad Amazon papegojor tenderar att vara bra talare och har överraskande människoliknande röster. Dock kommer inte alla papegojor tala, så uppskattar din för hans andra stora kvaliteter, också.

start Tidig

Även om det är osannolikt att din Gulnackad Amazon kommer att börja tala tills han är ca 4 månader gammal, det är aldrig för tidigt att börja prata med honom. Även om han inte kommer att ha kapacitet att prata tillbaka till dig, kommer han att lyssna på varje ord du säger och komma ihåg dem för senare. Ju mer du pratar med din papegoja medan han är fortfarande ung, desto mer sannolikt är det att han kommer att ha ett stort ordförråd och en bra prata förmåga. Om du har en äldre papegoja, kan man fortfarande lära honom att prata, men han kan ta längre tid att lära sig och plocka upp en mindre mängd ord.

Bygga en relation

Innan du aktivt börjar lära din Gulnackad Amazon för att prata, är det viktigt att du bygga en bra relation med honom. Om din fågel är rädd för dig eller inte litar på dig, kommer han föredrar att gömma undan och hålla tyst snarare än att upprepa vad du säger till honom. Spendera så mycket tid som möjligt med din papegoja, och han kommer snart lära sig att njuta av ditt företag. Som extremt sociala varelser, papegojor älskar att umgås med sina mänskliga familjer, även om du bara tittar på TV eller använda datorn.

Upprepning, upprepning, upprepning

Gulnackad Amazon papegojor lära sig att prata igenom mimik, så repetition är nyckeln när du lära din fågel att tala. Börja med ett enkelt ord eller en fras - högst två eller tre stavelser - och upprepa det till honom om och om igen. Om du talar långsamt och entusiastiskt, är han mer sannolikt att upprepa det tillbaka till dig. Håll träningspass kort, men regelbunden för att undvika antingen du eller din befjädrade vän bli uttråkad eller frustrerad.

Positiv förstärkning

Din Gulnackad Amazon är mer benägna att tala om han belönas för detta. Varje gång han upprepar ett ord du försöker lära honom - eller bara försöker att upprepa det - ge honom en behandling så att han vet att han mår bra. Även om detta kan vara ett livsmedel belöning, kan du också behandla honom genom att klappa honom eller spela med en av sina favoritleksaker. Aldrig arg med din papegoja för att inte lära sig ett ord, eller han börjar att misstro dig. Om du känner dig själv att bli frustrerad, avsluta träningspasset och gå vidare till speltid eller har någon fågel kryper istället.


  

Kommentar