Produktion av xantangummi Från Melass

May 15

Produktion av xantangummi Från Melass


Xantangummi är ett vattenlösligt pulver som används i livsmedel som ett förtjockningsmedel och i kosmetika och industrin som en tillsats. I en artikel från juni 2009 frågan om "The Journal of Food Processing och bevarande" melass gjorda av sockerbetor presenterades av forskare vid Ramin jordbruks- och naturresurser University i Iran som en kostnadseffektiv ingrediens i produktionen av xantangummi , dock endast för icke-livsmedelskvalitet användning.

Historia

Xantangummi godkändes av Food and Drug Administration 1969. Den är vanligtvis genom att tillsätta glukos eller sackaros till Xanthomonas campestris bakterier genom en jäsningsprocess. Xanthomonas, som beskrivs på microbewiki.edu, är stavformade bakterier som är en agent för växtsjukdom. Enligt XanthanGum.org är Xanthomonas campestris också samma bakterier som orsakar gröna grönsaker att ruttna. Ren glukos och sackaros kan bli dyrt när de produceras för konsumtion, vilket gör de mindre dyra sockerbetsmelass ett lämpligt alternativ.

Produktion

I sin forskning, de iranska vetenskapsmän och författarna till artikeln nämns ovan erhöll X. campestris organismen från den iranska Research Organization for Science and Technology i Teheran. De växte bakterierna i en jäst buljong och placerade den i en inkubator, som mätte 4 grader Fahrenheit (39,2 grader Fahrenheit) temperatur hela tiden för att säkerställa optimal bakterietillväxt. Då de lagt sockerbetsmelass till kolvarna av bakterier. Kolvarna skakades kontinuerligt under fem dagar, med användning av ett vattenbad shaker. Forskarna sattes etanol för att återvinna xantan, torkades sedan resterna av kolvarna under 24 till 48 timmar för att återhämta xantangummi.

Melass

I livsmedel, är melass en bra lågt kaloriinnehåll, fettfri källa till järn, kalcium, koppar, mangan, kalium och magnesium. Det är den mörka, tjock, flytande biprodukt från kokande rörsocker sirap för att skapa kristalliserad sackaros, eller strösocker. Sockerbetsmelass har också använts för att avisa vintervägar. När det blandas med salt, hjälper det salt pinne till vägarna och smälta isen.

Xantangummi Säkerhet

Även rena sockerbetsmelass är säkert att konsumera, är xantangummi tillverkad av sockerbetsmelass inte för användning i livsmedel. Xantangummi som används i livsmedel måste FDA-godkända. Enligt Xanthangum.org, är det i allmänhet säkert att förbruka upp till 15 g xantangummi per dag. Konsumenter som är gravida, ammande, har tarm minska symptom eller är planerade för operation inom två veckor bör undvika tandköttet.

Xantangummi Användningar

Produktion av xantangummi Från Melass

Glutenfritt bröd

Xantangummi godkänd för konsumentförbrukning används ofta i glutenfri bakning som en vete-gluten utbyte. Det kan också användas i andra typiskt vetebaserade produkter som bröd och pasta, särskilt för dem med allergiska reaktioner mot vetegluten.


  

Kommentar