Kanin urinvägsinfektion

April 30

Kanin urinvägsinfektion


Kaniner är populära följeslagare husdjur som finns i många hushåll idag. Med lämplig vård, kan dessa djur blomstra i livet. Däremot kan urinvägsinfektioner fortfarande krypa upp och orsaka problem. Lyckligtvis har framsteg inom veterinärmedicin resulterat i metoder som kan lindra detta problem. Upptäck tecken att titta på och de behandlingar som är tillgängliga för att skydda din kanin.

Stenar i urinblåsan och slam

Blåsor stenar och slam är resultatet av en infektion i urinblåsan i en kanin. Som namnet antyder, är stenen en hård, rund substans som består av kalciumkarbonat och kan uppehålla sig i djurets urin hålighet eller ens komma ut i kullen pan. Blåsan slam kvar i flytande form, men verkar tjockare än normalt urin och kommer ut långsammare och texturer som sträcker sig från sand till tandkräm. Som stenar, kan slammet bildas i njurarna och måste uppmärksammas omedelbart av en veterinär kunnig kaniner.

kalcium Överväganden

Eftersom en kanin urinvägsinfektion utsöndringar består av kalcium, måste du överväga kalciumintag din kanin. Till skillnad från andra varelser, kan kaniner absorbera detta mineral i proportion till vad deras kroppar faktiskt behöver. Enligt Rabbit Society hemsida House, Dr. Susan Brown, DVM, säger följande: ". Kaniner kan absorbera mer lättsmält kalcium från kosten än de behöver i det ögonblicket, och de flesta av överskott kalcium utsöndras via njurarna" Dessa fakta tyder på att en joniserad kalciumtestet, som administreras av en kanin kunniga veterinär, kan bidra till att identifiera problem för djur som misstänks ha höga nivåer.

symptom

Ständigt övervaka urinvägsinfektion symptom, eftersom de kan vara knappt mätbar först. Om din kanin börjar urinera i områden utanför sin vanliga plats, eller hon börjar med läckage ner på baksidan av benen, dessa är tecken på ett problem. Vidare kan förorenade urin producera ett utslag längs underlivet och mage. Dessutom, titta på en förlust av aptit, eftersom detta kan vara ett tecken på att djuret har ont. Dessa röda flaggor är en signal om att en kanin veterinären diagnostisera djuret så att sjukvården börjar.

Behandling

Behandling av en blåsa infektion är beroende av olika faktorer, såsom antalet stenar i urinblåsan och könet hos djuret. Till exempel kan honkaniner få en icke-kirurgisk procedur som kallas "tömnings hydropulsion" om de har små stenar. Vid denna behandling erhåller sövda djuret en flush så blockeringen trycks ut genom urinröret. Denna motåtgärd används också vid behandling av blåsslam, men denna gång ämnet sugs ut med en spruta så många gånger som behövs för att ta bort infektionen. I händelse av att kaninen har en större förhindra tillträde till eller stenar i urinblåsan, är operation krävs.

Förebyggande

Som med människor, kaniner behöver en jämn tillförsel av färskvatten vid alla tidpunkter för att säkerställa att de kan korrekt spola saker. Se till att vattenkälla, såsom en flaska, fungerar och ger gott om motion för kaninen så att hon är mer benägna att återfukta sig själv. Kaniner är också rena djur som är särskilt om där de går på toaletten. Gör en lämplig toalåda tillgängliga och hålla den ren så att djuret inte avsiktligt inte avstå från att urinera.


  

Kommentar