Snabbaste sättet att laga mat Sweet Potato Fries från scratch

May 5

Snabbaste sättet att laga mat Sweet Potato Fries från scratch


Sweet potato fries kan framställas i mer än ett sätt, men en mikrovågsugn, följt av en grillpanna eller liten inomhus grill får dessa läckra knölar till din tallrik på nolltid. Sötpotatis, ofta ses som ett hälsosammare alternativ till vit potatis, laga snabbare om du börjar tillagningen i mikrovågsugnen för att mjuka upp dem lite. Efter skivning dem i frites, sötpotatis behöver bara några minuter per sida på grillen för att avsluta tillagningen. Njut dem med ketchup, barbecuesås eller en söt kanel-yoghurt dip.

Instruktioner

1 Tvätta och skrubba sötpotatis noggrant med en grönsak borste under rinnande vatten. Klappa torrt med hushållspapper. Använd en potatisskalare att skala sötpotatis om du föredrar frites vara skinn. Du kan välja istället för att hålla huden på. Hursomhelst, sticka sötpotatis med en gaffel på flera ställen för att möjliggöra för ånga att fly.

2 Placera sötpotatis på en stor, mikrovågsugn plattan. Täcka dem med en fuktig pappershandduk. Mikrovågsugn sötpotatis för ungefär 5 till 8 minuter, tills de är något anbud. De bör fortfarande vara fast nog att inte falla sönder när du hanterar dem.

3 Spraya grillpannan eller inomhus grill med matlagning spray eller borste med rapsolja medan sötpotatis är i mikrovågsugnen. Placera grillpannan på medelhög värme, eller vrid inomhus grill inställning till omkring 400 grader Fahrenheit.

4 Ta sötpotatis från mikrovågsugnen och skiva var en på längden i halv-tums tjocka skivor. Stack två av dessa söta potatisskivor, och sedan klippa stapeln på längden i 1/4 till 1/2-tums band, beroende på hur tjock eller smal du vill frites vara. Fortsätt stapling och skärning resten av skivorna.

5 Placera sweet potato fries på grillen eller grillpanna och koka i ca 3 till 5 minuter på varje sida, med hjälp av en spatel för att försiktigt vända dem. Sötpotatis bör vara skarp på utsidan, med definierade grillmärken och anbud på insidan när de är redo. Servera varm.

Tips

  • Om du vill koka dem i ugnen, sprida sweet potato fries på en plåt klädd med bakplåtspapper och hålla dem i en ugn förvärmd till 400 F under ca 30 minuter.

  

Kommentar