Vård av marmor Mollies

June 10

Farliga Molly (black molly) är attraktiva, tålig fisk för tropiska sötvattensakvarier. Vuxna Molly kan bli upp till fem inches lång och kvinnor har oftast en mer stout, rundad kroppsform än män. Marmor mollies har attraktiv färg med en fläckig, marmorerat mönster med svarta och vita färger. Marmor mollys är lätta att ta hand om i hemmet akvarier och lätt äter en mängd olika livsmedel. Friska populationer kommer även häckar i hemmet akvarier och föder levande ungar.

Instruktioner

1 Ställ in en 30-liters akvarium och använda en vattenkemi test kit för att säkerställa att de miljöparametrar är stabila innan införa fisk till akvariet. Marmor mollies kräver vattentemperaturer mellan 68 och 77 grader och ett pH-intervall mellan 7,0 och 8,0

2 Lägg en matsked salt till akvariet när det är inställt och etablerade. Marmor mollies lever i bräckt vatten i naturen och kommer att gynnas av en liten mängd salt i akvariet.

3 Placera flera vattenväxter och grenar eller andra strukturer i tanken att skapa gott om gömställen för marmor Mollies. Fisken är infödda till långsamma vatten i Central- och Sydamerika och kommer att känna sig mer hemma i akvarium med massor av lock.

4 Inför marmor Mollies till akvariet och placera en filt över akvariet för att låta fisken långsamt anpassa sig till sin nya miljö. Se till att du hålla två honor för varje hane att förhindra strider mellan fisken. Mollies är i allmänhet fredliga fiskar som kommer skolan tillsammans i hemmet akvarier.

5 Foder marmor Mollies en välbalanserad kost som består av både växt- och djur livsmedel. Mollies kommer lätt äta bitar av färsk spenat och zucchini när erbjuds, men kan också matas algbaserad flingfoder tillsammans med borstmaskar, blod maskar och artemia.

6 Placera flytande växter i akvariet när du märker kvinnliga mollies med en svullen mage. Mollies kommer bakre sin fisk i de upphängda rötter flytande växter i akvariet. Friska kvinnor kan föda så många som 60 unga varje 60 till 70 dagar.


  

Kommentar