Hur får man en biljett återbetalning

July 7

Du köpte din biljett, och sedan dina planer skulle ändras. Eller du upptäcker att flygbolaget sänkte bara biljettpriser till din destination. Är du fastnat? Även politiken varierar från flygbolag till flygbolag, bör du kunna få en återbetalning eller en kupong för framtida resor om du följer dessa steg.

Instruktioner

1 Kontrollera flygbolagets hemsida för sin politik för bidrag och sänkta priser. Skriva in namnet på flygbolaget och orden "återbetalningsregler" i din webbläsare kommer du till rätt sida.

2 Tala med din resebyrå, i förekommande fall, och begära återbetalning.

3 Kontakta flygbolaget per telefon eller på nätet. De flesta flygbolag har länk på sina webbplatser en "Kontakta oss". Du kan riktas till en kundtjänst eller departementet reservationer.

4 Ha ditt bokningsnummer och flyginformation redo att ge flygbolaget representant eller skriva in i online begäran om återbetalning formulär.

5 Kontrollera ditt kreditkort räkningen för att se en utlovade återbetalning har gjorts. Det kan ta två till tre månader att behandla återbetalningen.

6 Kuponger kan utfärdas elektroniskt eller i vissa fall, skickas via US post. Om så är fallet, se till att bekräfta din e-postadress med flygbolaget representant.

Tips

  • Flygbolagen får inte annonsera bidrag. Yapta.com är en gratis hemsida som kommer att följa din biljett pris om du registrerar dig på webbplatsen och kommer att varna dig via e-post när priserna på ditt flyg droppe. Om du inte vill följa upp att få bidraget, kan du betala yapta.com $ 15 för att göra jobbet åt dig.
  • Försök inte att få en återbetalning om du redan har tagit resan.
  • Vissa flygbolag tar ut en ombokning avgift som kan variera från $ 75 till $ 150 för en inrikesflyg.

  

Kommentar