Hur man tar bort rost från en gjutjärnspannan

August 1

Oavsett om du vill återställa din familj favorit stekpanna eller fixa en loppmarknad hitta, ta bort ytrost från ett hållbart, pålitlig gjutjärnspanna är en bris. Så länge rost är inte alltför allvarligt - inte djupare än 1/8 tum (3 mm) - du ska kunna återgå pannan till matlagning form. Efter att ha avlägsnat all rost, vara säker på säsong pannan före användning eller lagring.

Instruktioner

Ta bort rost

1 Beroende på pannan storlek, häll 2-4 msk. salt in i mitten av pannan. Tillsätt en lika mängd av vegetabilisk olja.

2 Skrubba pannan kraftigt med en vikt pappershandduk, koncentrera sig på de rostiga fläckar men täcker alla ytor med olja och salt blandning. Tillsätt mer salt eller olja efter behov.

3 För mer allvarliga rostfläckar, skrubba med fin stålull.

4 Tvätta pannan med diskmedel och skölj väl med varmt vatten. Torka helt.

Seasoning pannan

5 En rutinerade gjutjärnspanna kommer att motstå rost och skapa en nästan non-stick yta för matlagning. Till säsongen, borsta vegetabilisk olja lätt över alla ytor.

6 Värm pannan i en ugn vid 250 ° F (120 ° C) under en timme, omlackering det med mer olja efter 30 minuter.

7 Torka pannan väl med hushållspapper och låt den svalna helt innan du använder den.

8 För att bevara denna naturliga, skyddande beläggning, inte använda tvål vid rengöring en erfaren pan. Istället skrubba det med salt och olja, skölj det med varmt vatten och torka den helt över låg värme innan du förvarar det.

Tips

  • För snabb borttagning av rostfläckar, använd en handborr med en tråd borste. Var noga med att inte skrapa bort för mycket metall; håligheter i pannan kommer att leda till ojämn matlagning och mat brännande.
  • wokar Spun stål och kolstål dra nytta av samma omsorg som gjutjärnspannor.

  

Kommentar