Är Pet Constrictor Snakes farligt?

August 26

Är Pet Constrictor Snakes farligt?


Även om olika typer av constrictor ormar kan vara stark nog att döda en människa, de inte nödvändigtvis har motivation att göra det. Constrictor ormar är alltså tekniskt farliga - de har dödat sina mänskliga ägare i det förflutna. Men likt andra typer av djurägande, antar du ansvaret för korrekt ta hand om din constrictor. Precis som med en stor, stark hund, måste du ta hand om din orm och hantera honom försiktigt, annars kan vara i fel ände av en attack.

Den Constrictor Nature

Constrictor ormar får sitt namn på grund av hur de dödar och konsumerar sina byten. En constrictor sveper hans starka kropp runt sitt byte långsamt klämma tills den inte längre kan andas. Typiskt, efter att döda, sväljer constrictor sedan sitt byte helhet och börjar en lång rötningsprocess. Enligt Humane Society i USA, mellan 1978 och maj 2013 har constrictor ormar dödat 17 personer i USA och allvarligt skadade många fler. Som en fråga om ormens enkla natur, då är han sig farligt att äga som sällskapsdjur.

noggrann hantering

Liksom andra husdjur, kan det sätt som du hanterar en constrictor orm gör honom betydligt mer benägna att attackera dig. Till exempel, om du luktar som en bytesdjur (gnagare, till exempel), kan din constrictor instinkt tvinga honom att attackera dig. Ormar i allmänhet inte har mycket god syn, istället använder doft för att identifiera offer - han kan lätt förväxla ägare och djur, då, om du luktar som en måltid. Om du är intresserad av att äga en constrictor orm, noggrant undersöka de bästa metoderna för säker hantering honom.

respektera Humans

Vissa constrictor ormar kan vara farligare att äga än andra, beroende på var de kommer ifrån. Till exempel, om en boaorm kommer från en uppfödare som regelbundet hanterar ormar och har gått igenom flera generationer, är ormarna rade att lita på och interagera med människor. Människor är i allmänhet större än en boaorm typiska byten och som sådan är inte ofta måltavla för dem som potentiella måltider.

Bevara miljön

Faran med ett husdjur constrictor ormen är nära besläktad med den miljö du ge honom. Till exempel, om du inte mata honom tillräckligt, kan han instinktivt anta ett behov av att jaga för livsmedel. Och om du inte utsätta honom för rutin, disciplin och gränser - som att hålla honom inlåst i en säker och hållbar kapsling - maktbalansen i din relation kan bli förvirrad, och han kommer inte nödvändigtvis att respektera din myndighet. När en constrictor tillåts ströva fritt eller är inte korrekt vårdas, är han mer sannolikt att surra ut och attack.


  

Kommentar