Fördelar och nackdelar med Slow Spisar

August 26

Fördelar och nackdelar med Slow Spisar


Långsam spisar är apparater som arbetar med mycket låga temperaturer och laga mat över en lång tidsperiod. De laga mat obevakad och fungerar elektriskt genom en kontrollerad värmeelement.

Pro: Tidsbesparing

Den mest uppenbara fördelen med en långsam spis är att måltiderna kan vara påslagen innan du lämnar hemmet för arbete och måltiden kommer att laga när du är ute. Du behöver inte vara runt för att förbereda eller lägga till något.

Pro: Enkelhet

Långsam spisar är låg tech, så vem som helst kan använda dem. De behöver inte programmeras, och de flesta spisar innehåller bara ett par växlar: en att välja det antal timmar att laga mat för (vanligtvis 1-8) och en att välja temperatur (låg, varm, hög).

Pro: Low-Fat Cooking

Måltider tillagas med en lerkruka potten är friskare, eftersom maten ångar i sina egna vätskor och du behöver inte lägga till oljor eller fetter.

Con: Högt Pris

Lerkruka krukor är inte billigt - även de enklaste modellerna kan kosta över $ 100. Detta är betydande nyinvesteringar, speciellt eftersom de flesta moderna apparater kan fås idag för en fjärdedel av priset.

Con: Begränsad användning

Lerkruka krukor är inte särskilt användbara om du inte är en köttätare. Även om du kan laga potatis, chili och curryrätter i en långsam spis, kan örter och grönsaker förlorar sin smak efter tillagning så länge. Kött, å andra sidan, kommer att gynnas av långsam matlagning.


  

Kommentar