Beteendeproblem i Dachsunds

August 18

Beteendeproblem i Dachsunds


Som med alla hundraser, är det möjligt för taxar för att utveckla beteendeproblem. Dessa kan bero på ett antal faktorer som gör att hunden inte är innehåll, såsom tristess och brist på motion. Även om det är en liten ras, är tax en aktiv hund och kräver en stor mängd motion för att förhindra beteendeproblem från att utvecklas. Utbildning en tax kan också bidra till att förhindra hunden från att utöva oönskade beteenden. Taxen parades att tänka självständigt, så utbildning kan vara mer utmanande än med andra raser.

destruktivt beteende

Destruktiva beteenden såsom tugga möbler och slet upp soffa kuddar orsakas av brist på motion och mental stimulans. Om hundens behov inte uppfylls han kommer att leta efter sätt att ta ut sin frustration. För att mildra detta beteende taxen måste tas för en lång promenad på en daglig basis.

Aggression

En tax kan bli aggressiva mot människor eller andra hundar om det inte har socialiserade. Det är viktigt att införa tax till nya människor och hundar på regelbunden basis när hunden är valp. En effektiv metod för att göra detta är att ta tax till lydnad utbildningar där det kommer att lära sig grundläggande lydnad i sällskap med andra hundar och människor. Taxar har ofta en orädd och envis temperament så det är viktigt för ägaren att få hundens respekt som en flockledare att förhindra hunden från att bli dominerande. Dominans kan också få tax problem om man försöker attackera större hundar. DogTrainingClassroom.com rekommenderar ägarna öva fast utbildning för att visa tax att ägaren är chef.

Överdriven driven~~POS=HEADCOMP Barking

Hundar kan skälla för ett antal orsaker, inklusive tristess, spänning, ensamhet eller för att de känner sig oroliga. Taxen kan vara en överdriven Barker, vilket kan vara irriterande för ägarna samt grannarna. Peteducation.com rekommenderar att ägarna ge "ligga ner" kommandot om hunden börjar skälla överdrivet, eftersom det är mindre sannolikt att skälla om det ligger ner. Det är viktigt för ägaren att undvika skrika på skällande tax som hunden kommer då tror att ägaren är att gå i. Ägaren bör också undvika petting eller försöker lugna hunden när den skäller eftersom detta bara kommer att belöna och förstärka beteende.

Grävning

Eftersom tax ursprungligen framavlade för att spola djur som grävlingar och rävar av underjordiska hålor de ofta tycker att gräva. Detta är ett naturligt beteende för en tax även om detta kan också ses som ett oönskat beteende, särskilt om det förstör blomster. Ägare kan lindra detta beteende genom att stimulera tax mentalt genom lek. Taxar tycker att interagera och leka med sina ägare och det finns också en mängd olika hund leksaker som kan köpas online och i djuraffärer. En tax kan också försöka att gräva ur en bakgård på grund av brist på motion och tristess så det är viktigt att ta hunden på en lång promenad varje dag för att förhindra detta.


  

Kommentar