Hur kan jag hjälpa en hund Biten av brand myror?

May 28

Hur kan jag hjälpa en hund Biten av brand myror?


Hundar är naturligtvis nyfikna och kommer att nosa på den farligaste djur ibland. Så det är säkert att anta att om din hund får syn på en kulle i trädgården med eld ant aktivitet, kommer det förmodligen nosa på högen och myror, kanske till och med skrapa och gräva lite. Om hunden är stucken det börjar klåda och hundens naturliga reaktion är att slicka eller repa, vilket kan leda till ännu större problem. Så du bör behandla brand myra svider så snabbt som möjligt.

Instruktioner

På Spot Treatment hemma

1 Ta bort fire ants från hunden. Om du är närvarande vid tidpunkten din hund är stucken av brand myror, är det viktigaste att få bort dem från hunden, som fire ants kommer att hålla stickande så länge de kan. Fire ants fäster sig mycket säkert på huden, så att vattnet inte kommer att ta bort dem utan få dem att panik och sting mer. Det bästa sättet att ta bort fire ants det att sätta på vissa kök eller trädgården handskar och börja gnugga de områden som omfattas fire ants. Gnugga hårt men med en platt hand för att se till att du tar bort dem på rätt sätt utan att repa huden.

2 Gör en pasta av bakpulver och vatten och tillämpa denna tätt till de drabbade områdena. Detta kommer att minska förbränningen och förhindra hunden från repor, bita och slicka på sting sår. Det finns också några kommersiella produkter som kan användas på drabbade områden för att stoppa förbränning och ytterligare infektion.

3 Linda en kylklamp i tyg eller en handduk och tillämpas på de drabbade områdena för en minut eller två var femte minut. Isen pack kommer att kyla de drabbade områdena och minska klåda och sveda.

4 Håll ett vakande öga på din hund för ytterligare symtom såsom svullnad i det drabbade området, andningssvårigheter, skakningar eller överdriven dregla. Om du har ens den minsta oro att hunden lider av en allergisk reaktion, kontakta din veterinär för att informera honom om att du är på väg som din hund har blivit stucken av brand myror.

professionell rådgivning

5 Be någon annan att gå till veterinären med dig. Denna person kan tillämpa kylklamp väg och även se till att hunden inte slicka eller repa när du inte är ute.

6 Informera veterinären av den tid som de biter inträffade och de steg som du har tagit fram till denna tidpunkt.

7 Håll ett vakande öga på din hund för de närmaste dagarna och omedelbart rapportera alla ovanliga beteende med din veterinär. De vita svullna områden kan ta veckor eller månader att försvinna helt.


  

Kommentar