Restauranger i närheten av 12 Desbrosses Street i New York

May 29

Nummer 12 Desbrosses Street ligger i den nedre stadsdelen Tribeca, vilket är en förkortning för Manhattan "triangel nedanför Canal Street." Tribeca östra kant avgränsas av Hudson River, som Desbrosses Street går ner till, och det brukade vara en lageryta. Nu, lagren, många med gjutjärns fasader, har omvandlats till high-end lägenheter och de boende betjänas av ett stort utbud av restauranger som representerar många av världens kök.

Turks & Frogs Tribeca

Beläget i en tidigare stenhuggare verkstad halvt kvarter från Desbrosses Street, Turks & grodor har medelhavs antika möbler, som är till försäljning till kunder. Det serverar modern turkisk mat av den typ du förväntar dig att hitta i Istanbul, där ägaren-manager Osman Cakir föddes. Aptitretare eller mezze som de kallas i Turkiet, bland annat patlican Salatasi, en rökt aubergine skålen; Barbunya Pilaki, en njure böna och morot sallad med olivolja; och Mucver, isbergssallad pannkakor med vitlök yoghurt sås. Förrätter inkluderar Tandir, tunna skivor av lamm med oregano; Kilic Sis, chargrilled svärd fisk med blandade gröna och potatismos, och Levrek Izgara, en hel havsabborre serveras med baby arugula.

Turks & Frogs Tribeca

458 Greenwich St.

New York, NY 10013

212-966-4774

turksandfrogs.com

Capsouto Freres Bistro

De tre bröderna Capsouto öppnade denna restaurang i 1980, och det ligger ett kvarter från Desbrosses Street i en milstolpe anor hörnet byggnad från 1891. Restaurangen har kristallkronor, trägolv och antika möbler, och serverar en fransk bistromeny. Signaturen skålen är souffle, med salta val inklusive färska örter och ost, rökt lax och rökt bacon med ost, alla serveras med sallad. Söta suffléer inkluderar choklad, hallon och pralin med hasselnöts vaniljsås. Välja från någon annanstans på menyn, kan diners njuta bräserad lammlägg med apelsinsås, filet tunga, grillad åldern bringan biff och sautérade bräss med svamp fricassee. Restaurangen har också en omfattande vinlista med val från Kalifornien, Frankrike och Israel.

Capsouto Freres Bistro

451 Washington St.

New York, NY 10013

212-966-4900

capsoutofreres.com

Wolfgang House Tribeca

Wolfgang Zweiner, som började i New York som en servitör och är ursprungligen från Tyskland, är kraften bakom denna exklusiva steakhouse, tre kvarter från Desbrosses Street. Restaurangen ligger i en historisk byggnad från början av den 19: e och 20-talen som har valnöt golv, en mahogny bar, högt välvda tak och konstnärs utformade mosaik. Diners kan börja sin måltid med jumbo räkor cocktail, Little Neck musslor eller krabba kakor. Prime torr åldern biffar inkluderar filet mignon, ribeye biff och bringan, och sidorätter inkluderar jumbo bakad potatis, kokt sparris och friterade lökringar. Dessert val är key lime pie, hot fudge fruktglass, Apfelstrudel och creme brulee.

Wolfgang House Tribeca

409 Greenwich St.

New York, NY 10013

212-925-0350

wolfgangssteakhouse.net


  

Kommentar