Hur man gör svarta bönor och ris (recept)

October 26

Hur man gör svarta bönor och ris (recept)


Den ödmjuka svarta bönor är en mångsidig och näringsrik stapelvara i alla kök och har en lång rykte av att vara en hörnsten i kubanska matlagning. Svarta bönor kan fungera som en sida skålen, soppa eller viktigaste entree såsom Moros y Cristianos, en klassisk svarta bönor och ris skålen.

Instruktioner

1 Koka tärnad bacon tills de är knapriga i stor kastrull på låg värme. Med hjälp av en hålslev, ta bort bacon från pannan och ställ den åt sidan.

2 Tillsätt paprika, lök och vitlök till bacon drippings. Koka och rör om på medelvärme tills löken mjuknar, omkring två eller tre minuter. Rör i spiskummin, salt, peppar, kanel och lagerblad. Fortsätt att koka i en minut under omrörning.

3 Tillsätt riset i grytan och fräs under en minut. Häll i reserverade vätska och vatten. Rör om ordentligt och koka på medelhög värme. Sänk värmen till låg, täck pannan och låt sjuda tills riset är nästan tender, omkring 15 minuter.

4 Rör i bönor och olja. Täck pannan och fortsätter att koka på svag värme tills riset och bönorna är mjuka, ca 10 till 15 minuter.

5 Stäng av värmen, ta bort locket och fiska ut lagerblad med en gaffel. Fluff bönor och ris överföra den sedan till ett serveringsfat. Strö toppen med krispiga bacon och malet koriander och servera.

Tips

  • Att laga torkade bönor, sortera, skölj och täcka bönor i en kruka med 2 inches av vatten. Blöt över natten. Efter blötläggning, tillsätt vatten för att täcka bönorna med 2 inches om det behövs. Ta potten till en koka sedan omedelbart lägre till en sjuda. Koka bönorna avslöjade för en till tre timmar eller tills de är mjuka, under omrörning.
  • Blötläggning tiden kan minskas. Koka bönorna i två minuter, ta bort från värmen och täckmantel för en timme. Fortsätt att koka bönorna tills de är mjuka för en till tre timmar.
  • För att undvika tuffa bönor, inte lägga till salt till matlagning vatten.

  

Kommentar