Hur man använder High Desert Play Sand i en färskvatten akvarium

June 25

Hur man använder High Desert Play Sand i en färskvatten akvarium


En sötvattensakvarium kan ge liv och skönhet i ett hem. För småhus och lägenheter som inte har utrymme för katter och hundar, kan ett akvarium ge människor ett sätt att hålla lägre underhålls husdjur. En viktig aspekt av ett akvarium är inställningen. Använd hög öken spela sand som en naturlig motsvarande grus eller stenar för att bilda din tank stiftelse, och dekorera vidare därifrån.

Instruktioner

1 Tvätta sand och annan utrustning som du kommer att använda för att inrätta akvariet. Tvätta utrustningen endast i sötvatten, som tvål eller kemikalier kan hålla sig till materialet och skada fisken. Kör vatten över pump, filter, växter, etc. Placera sand i en hink och fylla hinken med vatten. Swish vattnet genom sanden, häll sedan av den. Upprepa tills vattnet du häller ut är nästan klar.

2 Sätt allt i ditt akvarium innan du lägger vatten. Om du använder en underjordisk filter, konstruera filtret på botten av tanken först, och sedan jämnt fördela sanden över botten av akvariet.

3 Tillsätt vatten när du har ställt in ditt akvarium. Häll vatten ner sidorna av tanken för att undvika förskjutning av sand, eller ställa in en platta ovanpå sanden för att fördela vattnet. Förvandla din pump och filtrera på en gång akvariet är full av vatten, och låt dem gå minst 24 timmar innan du lägger fisk. Alla grumling av vattnet som orsakas av sand kommer att lösa.

4 Rengör akvarium hand med jämna mellanrum för att komplettera de åtgärder pumpen och filtret. Använda en plastslang för att bilda ett vakuum, och kör slangen runt kanterna av akvariet för att suga upp allt avfall eller växtmaterial. Håll slangen åtminstone 4 cm ovanför sanden; eftersom organiskt material är lättare än sanden, du suga upp allt avfall utan att fånga sand också.

Tips

  • Lägg skönhet och liv åt din tank genom att lägga bitar av sten och levande växter.
  • Vissa kommersiella sand kan vara oacceptabel för användning i akvarier.

  

Kommentar