Har Jäst Vrid juice till alkohol?

May 12

Har Jäst Vrid juice till alkohol?


Även om jäst inte blir saft till alkohol i sig, gör det främja en jäsningsprocess som omvandlar socker i juice till etanol, även benämnd etylalkohol. När du lägger till jäst till juice, och förutsättningarna är de rätta, får du vin. Detta faktum gäller för någon frukt som innehåller stora mängder socker - såsom äpplen, päron, bär, apelsiner och naturligtvis, vindruvor.

primära Fermentation

Den vanligaste jäst som används för jäsning av saft är Saccharomyces cerevisiae. Tillägget av denna jäst sker vanligtvis under den första fasen av jäsning - primär jäsning. Eftersom fermentationsbehållaren är öppen mot luften, växer jästen snabbt, snabbt omvandla sockret i juicen till etanol och koldioxid. Denna del av jäsningsprocessen varar mellan tre och fem dagar, som står för cirka 70 procent av den totala mängden alkohol som produceras enligt Winemaker Academy.

sekundär Fermentation

Under nästa fas - sekundär jäsning - processen börjar sakta. Detta beror på att syre till behållaren är avskuren, och innehållet i saften alkoholen börjar att uppväga jästpopulationen. Oförmögna att överleva, jästceller börjar dö och samlas på botten av behållaren. Trettio procent av alkoholen produceras under denna fas, som varar ca två veckor.

frukt Jäst

Även om tillsatsen av S. cerevisiae är gemensam för jäsning, tillsätta jäst till fermenteringsbehållaren är inte nödvändigt att processen, enligt University of Hawaii System. Jäst finns naturligt i frukter skinn. Förekomsten av denna jäst ökar oförutsägbarheten jäsningsprocessen. Eftersom frukt växer under olika förhållanden, mängden jäst varierar från frukt till frukt. Eftersom resultatet är svårt att avgöra, jäsning utan tillsats av S. cerevisiae resulterar ofta i vin av dålig kvalitet.

Vinäger

Om saften alkohol kvar i en sluten behållare efter sekundär jäsning, kommer den att förbli ett vin. Om emellertid den jästa saft utsätts för luft, då precis som en öppen flaska vin, det kommer att vända sig till vinäger. Med andra ord, när jäst avslutar upp jobbet, bakterier ta över. Ättika fattandet är faktiskt en andra jäsning - inte att förväxla med andra jäsning. Under en andra jäsning, är behållaren öppen och syre återigen flödar in i behållaren. När detta händer, bakterier celler i behållaren oxidera alkoholen, förvandla det till vinäger - en process som vanligtvis tar ungefär sex månader eller mer.


  

Kommentar