Alternativ till en Fritös

January 15

Alternativ till en Fritös


Fritering är en metod för tillagning av mat genom att sänka ned den i en djup spis som innehåller fett eller olja vid en hög temperatur. Fritering vid höga temperaturer tätar snabbt ytan av livsmedlet, bevara smak och konsistens. Matlagning med en fritösen skapar god mat, men det kan vara farligt och ökar fetthalten i livsmedel.

djup Skillet

Elektriska fritöser erbjuder bekvämligheten med en inbyggd termometer och de flesta har en tätnings kunna lock för att lagra spillolja för en annan tillagningstid. Tyvärr har många elektriska fritöser är svåra att rengöra och kräver mer olja än normalt stekning. En djup-sidig stekpanna eller holländska ugnen är utmärkta substitut för en fritös. Använd gjutjärn som håller värmen mycket bra, eller en vanlig stekpanna eller holländska ugnen med en aluminiumskiva på undersidan som sprider värmen jämnare. En separat matlagning termometer tar bort alla tvivel om när oljan är tillräckligt varm för matlagning. Om korgen funktionen hos den elektriska fritösen är önskvärd, de flesta tillagnings butiker säljer korgar separat för att passa en mängd olika pan storlekar.

En fritösen, både elektrisk och spishäll modell, är ofta bara kan användas för fritering och inga andra matlagning. Använda eller köpa multiköksredskap är mer ekonomiskt förnuft än en engångs apparat, och innebär också att spara på värdefulla kök lagringsutrymme.

Gjutjärn Matlagning

Inte bara gjutjärn håller värmen mycket väl som en fritös, en rutinerade gjutjärnspanna kan användas för fettfri matlagning. Vid tillagning av kött, få temperaturen hos pannan hög för att sear ytan av köttet för att behålla fukt och smak. Sänk sedan värmen till slut matlagning till ett anbud centrum.

ugn stekning

Ugn stekning, när det görs rätt, presenterar samma läckra resultat av att använda en fritösen utan extra kalorier och krångel. Efter att ha utvärderat ett antal ugn stekt kyckling recept, TheKitchn noterar två särskilda tips för bästa resultat. Använd majsflingor för att få denna signatur krispigt skorpa, och marinera kycklingen i kärnmjölk före beläggning och bakning. Pommes frites framställda i ugnen att visa sig krispiga med en minimal mängd olja sprutas på ytan av pannan. Bakning snabbt vid en hög temperatur härmar fritering processen. För att öka krispighet, slå på inställningen broiler under de sista minuterna av matlagning.


  

Kommentar