Hur kan man vara kreativ med Aquarium Decor

January 17

Hur kan man vara kreativ med Aquarium Decor


Aquascaping eller dekorera ett akvarium innebär sammanförandet av olika element i första hand för att simulera de naturliga livsmiljöer för de inhemska fiskar. Inrätta akvariet inredning är en grundläggande uppgift - och efter att du har gjort några inställningar och sett andra, börjar de alla ser likadana ut. Hur kan du göra ditt akvarium sticker ut? Här är några förslag.

Instruktioner

1 Överväg excentrisk substrat. Akvariets "jord" är ett bra ställe att börja när man planerar en kreativ aquascape. Sand och grus nu kommit i ett sortiment av färger. Du är fri att välja vad som passar din fantasi. Också utforska andra material såsom glaskulor, som finns i mer än bara den vanliga sfärisk form.

2 Arbeta med stenar. Gröna skiffer, flodbädden stenar och färgglada stenar och grus fungerar bra med växter och andra naturliga element. Design kolumner och konstnärliga formationer genom limning bitar tillsammans med silikon. Placera bitar på strategiska platser för att tjäna som gränser eller accenter, eller att hjälpa till att förankra vattenväxter.

3 Accent med drivved. De dynamiska kurvor och konstnärliga texturer av drivved bitar kan göra en enorm inverkan på en annars vanlig akvarium setup. Drivved valv och snedvridningar kan användas för att bilda grottor och gömställen för blyg medlemmar i fisksamhället.

4 Använd lera och keramik för ett historiskt tema. Vanliga lerkrukor, liksom glasade, blyfri keramik är säkra för akvarier. Lerkrukor bli riden efter att ha undervattens ett tag, vilket bidrar till den naturliga, forntida look.

5 Skapa en fantasivärld med inerta material som plast, glas och syntetiska formationer. Otaliga akvarium inredning bitar, från piratskepp till samverkande byggbitar, är gjorda av plast. Glas siffror och menagerier kan vara höjdpunkterna i en drömvärld akvarium tema. Syntetiska stenar, drivved och andra element kan utformas för en unik och extraordinär visning.

Tips

  • Excentrisk substrat kan komma i olika former och färger, men välja klokt eftersom många av de radikala alternativen ser mycket onaturliga. Mörkare färger kommer att vara idealisk för fisk som trivs i svagt upplysta miljöer. Socker vitt substrat kan se ren, men det kan göra tanken för ljus för komfort för vissa arter.
  • Alltid rena stenar, skiffer och småsten innan du lägger dem i ditt akvarium.
  • offra aldrig fiskar "ideala vattenförhållanden när du gör aquascaping konstruktionsändringar. införliva aldrig något giftigt (metallisk, fet, vattenlösliga eller smutsig) i din tank.
  • Aldrig magra eller lugg stenar mot akvariet väggar. Stenar kan bryta glaset eller repa akryl.
  • För att säkerställa att stenar är säkra och giftfria, förvärva dem bara från ansedda källor.
  • Drivved bör rengöras noggrant innan dess införande i akvariet. Pieces plockas upp från stranden är inte lämpliga för sötvattensakvarier. Förvärva bara från välrenommerade leverantörer.
  • När du är osäker om lera eller keramik är blyfri eller inte, vara på den säkra sidan av försiktighet och välja en annan inredning.

  

Kommentar