Hur man lagar en lammstek Roast

December 4

Hur man lagar en lammstek Roast


Du kan vara en novis när det gäller att rostning lamm, men seden att tjäna denna maträtt har funnits i cirka 10.000 år. Englands kung Henrik VIII hade lamm med alla sex av sina fruar och mångsidiga djuret uppskattad i hela Europa för att ge familjer med kött, duk, smör och ost. Hernando Cortés förde får till Nordamerika under Spaniens kolonisering men av 1800-talet, tog får ranching en baksätet till boskapsuppfödning industrin. Gör din del för att återgå lamm i förgrunden av kulinariska fördel genom att detta recept till 12 uppskattande gäster.

Instruktioner

1 Välj mellan två populära metoderna för matlagning innan du börjar: Cooking legend James Beard trodde grillat lamm bör tillagas mycket långsamt från början till slut vid 325 grader F, medan andra svär vid den process som börjar med hög värme brännande (425 grader F) återgår sedan att sakta matlagning för återstoden av tiden. Din lamm. Ditt samtal.

2 Välj en stor nedskärning av kött. Om du inte känner dig säker på om din lamm köpa kompetens kommer din slaktare gärna hjälpa dig att välja rätt storlek cut att mata dina gäster. Plocka upp några lamm matlagning tips han eller hon kan dela med dig.

3 Blanda en smakrik marinad. Sätt ½ dl apelsinjuice, en kopp vitt vin, 3 klyftor hackad vitlök, färsk timjan och rosmarin (1-2 tsk. Varje smak), ¼ tsk. svartpeppar och 2 msk. olivolja i en mixer. Alternativt, ersättare citron för apelsinjuice. För en mer intensiv naturläkemedel närvaro, utelämna örter från marinaden och stoppa örter och vitlök skivor direkt i små snitt i köttet. Oavsett vilken metod du föredrar, avsluta marinad genom att pulsera blandningen i korta skurar tills blandas.

4 Prep lammet för matlagning genom att försegla kött och marinaden i en plaststekpåse. Använd en andra påse eller panorera att innehålla läckor. Låt lammet att marinera över natten i kylskåp. Vänd då och då för att se till att köttet badar i smak juicer. Ta lammet ur kylskåpet cirka en halvtimme innan du planerar att börja laga det.

5 Värm ugnen till 425 grader F om du planerar att använda brännande metod eller 325 grader F om du väljer att bromsa koka lammet. Medan ugnen värms upp, ta bort köttet från påsen och klappa den torr med hushållspapper innan den placeras på en rostning rack, fettsidan uppåt. Ställ racket i pannan för att samla salta drippings. Gnugga med salt och peppar. Sätt köttermometer i lamm innan du överför den till ugnen.

6 Placera lammstek i mitten av ugnen för bästa stekläge. Om du använder brännande alternativet kanske du vill lägga till en kopp vatten till långpannan så fett drippings inte röker när de träffar metallen. Sear i 20 minuter. Sänk temperaturen till mellan 300 grader F och 325 grader F under en timme (vid 10 till 12 minuter per pund av lamm). Lägga till extra tid om du har lämnat ben i köttet.

7 Kontrollera köttermometer flera gånger. För en medellång sällsynta lammstek måste avläsningen på termometern nå mellan 130 grader F och 135 grader F. Fortsätt att koka tills köttet är att passa, men det är starkt rekommenderat att du undviker en välgjord lammstek som köttet kommer att torka ut och smaken kommer att lämna övrigt att önska.

8 Kyla ned köttet innan du tar bort snöret och carving. Samla drippings för sås och servera skålen med mynta gelé.

Tips

  • Gourmetkockar betona vikten av medellång sällsynta lammstek förberedelse, men betala strikt uppmärksamhet åt ditt kött termometer för att undvika att riskera din hälsa till följd av dåligt tillagat kött.

  

Kommentar