Negativa effekter av Whitening Tvål

December 2

Negativa effekter av Whitening Tvål


Blekning tvålar används traditionellt för att göra huden ser mässan. Det kan blekna fräknar, solskador, akne fläckar och även åldersfläckar. Blekning tvålar innehåller olika ingredienser för att uppnå ljusare hud. Medan vissa ingredienser som används ofta (papaya, glycerin) är ofarliga, andra, såsom hydrokinon eller kvicksilver är potentiellt farliga. Alltid rådfråga din hudläkare om hur du använder en vitare tvål, eftersom medan resultaten kan vara fördelaktigt, kan dessa tvålar också oönskade biverkningar.

ochronosis

Ochronosis är en sällsynt men möjlig biverkning av att använda hydrokinon på huden. Den förekommer i allmänhet från långvarig användning av hydrokinon i huden blekning produkter. Detta tillstånd orsakar mörka fläckar av missfärgning av huden på de områden som blekningsprodukter användes. Missfärgning av huden kan variera i olika nyanser av grått och blått. Du bör rådfråga en hudläkare för att avgöra det bästa sättet att ta hand om din hud och undvika ochronosis.

Förutom ochronosis kan hydrokinon också orsaka cancer och problem med binjurarna.

Mercury Biverkningar

Kvicksilver används i vissa bleknings tvålar kan göra mer skada på kroppen än bra det är tänkt att göra för din hud. Kvicksilver är en farlig tungmetall. Denna ingrediens kan irritera känslig hud. Långvarig användning av blekning tvålar som innehåller kvicksilver kan också leda till långvariga hudproblem, njurproblem och till och med nerv problem. Konsultera en läkare om säkra hudvårdsprodukter som inte innehåller potentiellt skadliga ingredienser.

Infektion

Vissa hud vitare tvål är mer basisk. Detta innebär att pH-värdet i produkten är större än 7. Whitening tvålar som är mer basisk än sura har en tendens att lämna huden känslig för svamp- och bakterieinfektioner. Dessa infektioner bör behandlas av en läkare omedelbart, för att undvika permanenta hudskador och eventuellt förorenande andra med infektionen. Även om produkten har bidragit till en infektion, användning av blekning produkten bör stoppas omedelbart.


  

Kommentar