Hur du tar ut en bläckfläck

February 13

Hur du tar ut en bläckfläck


Bläck är en knepig fläck för att ta bort eftersom lägga till en annan vätska till det, risker sprids fläcken ytterligare. Det finns dock flera tekniker som du kan prova för att bli av fläcken. Välja en lämplig för den typ av tyg som innehåller bläcket fläcken. Om en inte fungerar, prova en annan eftersom det inte kommer att förstöra kläderna mer än fläcken har gjort.

Instruktioner

1 Använd kallt rinnande vatten för att skölja de flesta av fläcken ut ur tyget. Om du inte har några andra rengöringsprodukter tillgängliga, prova det här så snart som fläcken händer eftersom bläcket kommer fortfarande vara våt.

2 Skapa en pasta av citronsaft och tvättmedel, och satte den på plagget du sköljas under kranen. Squish den, och låt den vila i en halvtimme.

3 Lägg tyget eller kläder i tvättmaskinen som vanligt, och låt den sedan torka.

4 Häll en halv kopp denaturerad alkohol på fläcken, och manipulera tyget så det sprider sig via fläcken. Sedan doppa fingret i vaselin och smeta det på bläcket.

5 Badda bläck med en pappershandduk indränkt med kemtvätt lösningsmedel. Tvätta tyget i en normal tvätt med flytande tvättmedel.

6 Bli av med överskottsfärg med hjälp av en pappershandduk. Tryck på den på fläcken för att absorbera bläcket.

7 Använd hårspray för att täcka bläckfläck. Sandwich tyget mellan två ark av pappershandduk. Tryck ihop dem hårt för att absorbera bläcket.


  

Kommentar