Hur lång tid att laga Black-Eyed Peas?

August 16

Black-eyed peas är en del av baljväxter familjen och är en stapelvara i södra köket. Vissa människor äter black-eyed peas på nyårsdagen som en del av en äldre vidskepelse att de bringa lycka, men de äts året samt av många kulturer runt om i världen. Från salsa till soppor till mexikanska stil tortillas och bönor, black-eyed peas är ganska mångsidig, men kan kräva olika tillagningstider för varje recept. Bönor som black-eyed peas avger en stärkelse om tillagas i ett recept utan att kunna dra, men för några recept, är en tjock stärkelse att föredra.

blötläggnings Tekniker

Tillsammans med att minska förtjockning stärkelsen i ett recept, blötläggning hjälpmedel i förkorta tillagningstiden för black-eyed peas. Blötlägg inte konserverad black-eyed peas, eftersom de helt enkelt kommer att behöva tömmas och uppvärmd för användning i de flesta recept. Lägg inte till salt salt under blötläggning inte instruerat per receptet eftersom det kommer att spricka höljena på black-eyed peas, och de kommer att bli grötig under tillagningen.

Blötläggning Tekniker: Övernattning

Ett enkelt sätt att minska stärkelse och tillagningstiden på en böna recept är att använda natten blötläggning metoden. Skölj svartögda ärtor noggrant av damm och skräp i ett durkslag och sedan dumpa dem i en djup behållare och täcka dem med vatten. Tillåta en till två inches av vatten ovanför toppen av bönorna. Täcka bönorna, kyla dem och låt dra i sex till åtta timmar eller över natten.

Blötläggning Tekniker: Quick Soak

Quick blötläggning är lika effektiv som en övernattning blöt. Skölj svartögda ärtor i ett durkslag och dumpa dem i en kastrull. Täck bönorna med vatten och ta bönorna till en koka i 2 till 3 minuter. Ta bort bönorna från värmen och låt dem stå i en timme till 90 minuter. Dränera vattnet och fortsätt med receptet enligt önskemål.

Soppor och grytor

För dränkts svartögda ärtor, laga mat från en timme till 90 minuter i en soppa eller gryta. Cook ej blötlagda bönor för två till fyra timmar, testa varje halvtimme. Om grönsaker är att läggas till soppan eller gryta, lägg dem cirka 30 minuter innan bönorna helt mjuknat eftersom de kommer KOKA om de är tillsatta tidigare.

Salsas och Relishes

För black-eyed peas som upprätthåller formen och inte faller isär, kommer tillagningstider för blötlagda bönorna varierar från 30 minuter till en timme. Testa bönorna var 15 minuter eller så för att mjuka. Ej blötlagda bönor bör kokas under 2 till 3 timmar, testa dem varje halvtimme för mjukhet. Dränera svartögda ärtor omedelbart för att förhindra en tjock, hal beläggning.


  

Kommentar