Hur du tränar din valp att använda en toalett

August 21

Trött på att ta ut hunden, plocka upp bajs eller letar efter ett nytt trick? Varför inte lära din hund att använda toaletten? Det kanske låter fånigt, men med lite tålamod och en hel del uppmuntran, kan du pott träna din fyrbenta vän. Genom att ta tid att lära din hund varje steg nedan hittar du att lära din hund att använda toaletten är inte bara praktiskt, men ett roligt sätt att tillbringa tid med din favorit husdjur.

Instruktioner

1 Det första steget till potträning din hund lär det ett kodord. Precis som "sitta", "komma" och "stanna", din hund kan lära sig att associera ett ord med att gå på toaletten. Med olika hundar, jag har använt allt från girlier "Go pee pee" till en brysk "ut." Välj en enda stavelse ord. Det är lätt att komma ihåg, och ännu viktigare, för hunden att förstå. Om du inte ta din hund med ett koppel, börja nu, och föra honom eller henne till samma ställe varje gång. Du siktar på både ord och plats förening här.
Om du någonsin har hört talas om Pavlovs hund, det är i princip vad du gör. Men istället för att ringa en klocka varje gång hunden äter så det så småningom salivates vid ljudet av klockan, du säger "Pee pee" varje gång din hund producerar avfall. Så stå utanför med ditt husdjur i din speciella badrum plats, och varje gång han / hon utsöndrar, upprepar: "Det är en bra kissa kissa, Brutus" eller "Good kissa kissa, Cinderella". Positiv förstärkning och repetition är nyckeln här. Så småningom kommer bara säga "Pee Pee" gör din hund vill gå på toaletten. Du vet att det fungerar när du sitter på soffan på kvällen och titta på din hund, och säga, "Pee kissa?" och din hund är redo att gå ut. När detta händer, är du redo för steg två.

2 Ta en plastbalja eller wee wee pad, åtminstone två inches djup, och lägga den i din hunds "out" plats. När du tar Fido ut, fortsätta att använda kodord och få honom brukade kissa och bajsa i närheten av badkar eller pad, då, även om du lindra honom, en tass per dag, få honom att kissa och bajsa när du står i plast badkar eller wee wee pad. Du kommer att behöva ge det en sköljning ut, och jag skulle föreslå att använda diskmedel och vatten för att hålla den ren när du går igenom denna process. Gå på toaletten i ett badkar eller wee wee pad är inte en naturlig känsla för din hund, så ge honom / henne massor av kärlek, beröm och uppmuntran medan den räknar ut det. Princess tycker nog att du är galen, men hon älskar dig, så hon kommer att följa din bly så småningom. När hon kommer in i facket för att göra sitt företag utan att blinka, du är redo att gå vidare.

3 Nu när din hund är bekvämt lindra sig i en plastbalja eller wee wee pad, ta med den i och flytta den bredvid din toalett. Låt din hund vänja sig vid detta för ett par dagar eller till och med ett par veckor. Denna övning har några stora steg, så var uppmärksam på din hund lärande nivå och ha tålamod. Det kan finnas vissa olyckor nu när du är inne, och efter varje, utfärdar en fast, stark "Nej", med skrämmande röst din pappa brukade använda kommer att vara tillräcklig. Om du inte fånga hunden på bar gärning, låt bli. Disciplinera din hund när den har ingen aning om vad du pratar om kommer inte att göra din hund något bra, och det kommer bara att göra dig frustrerad när det gör samma misstag igen utan att lära sig.

4 Nu när din hund att gå på toaletten i facket / badkar bredvid toaletten, höja fack / tub upp, sex inches i taget, tills det är i nivå med toaletten. Oavsett vad du använder för att höja facket upp, vara säker på att det är robust nog för att stödja din hund. Skrämma honom / henne med ett högt krasch eller en icke-robust badkar, och du måste förtjäna din hund förtroende på nytt. Aska block eller tegel fungerar bra för detta, och de är lätta att lägga varje gång du höja nivån. När din hund är upp på toaletten nivå flyttar badkaret eller wee wee pad på toaletten för ett par dagar. Därefter höja sitsen upp och balansera badkar eller pad på toalettskålen kant. Om alla system gå i detta skede ta facket och lämnar toalettsitsen uppe. Din hund kommer att börja balansera sig på kanten av toalettskålen och gå på toaletten i toaletten.


  

Kommentar