Hur man Limma låg Set Sheltie Ears

November 19

Shetland Sheepdog eller sheltie som det är mer allmänt känd, är en liten samlas ras ursprungligen fötts upp på Shetlandsöarna i Europa. Liknar små långhårig collie, var sheltien slutligen tas till fastlandet England och korsade med ett antal andra lokala vallhundar för att producera små, jovialisk hund vi känner idag. Öron sheltien är utmärkande, med ändarna välter och lägger till hans uttrycksfulla ansikte. Det är ofta nödvändigt att limma en Sheltie öron för att uppnå det föredragna öra set, men limning är en enkel process.

Instruktioner

1 Undersök din Sheltie noga för att bestämma den rätta tidpunkten för att vika öronen över. En idealisk eartip är mellan 1/4 och 1/3 av hela längden av örat. Böj öron välter försiktigt och placera en mörk märke på insidan av örat där du vill att öronsnäcka för att vila. Markera båda öronen och kontrollera att de är jämna och i nivå med varandra.

2 Placera en liten droppe lim på fingret och vik örat spets över och limma tips till de långa hårstrån växer vid basen av örat. Dra dessa hårstrån upp mot toppen och hålla dem samman tills limmet apparater och spetsen förblir böjd över. Limmet bör anges i cirka 30 sekunder, så håller örat på plats för att se till att det inte glider.

3 Upprepa denna process med det andra örat, var noga med att lämna håret på ytterkanterna på örat gratis. Se till att få tillräckligt med hår från basen för att hålla spetsen böjd över, men lämna den öppna kanten fri att tillåta luft att strömma genom örat för att förhindra fukt och infektion. Om du råkar få för mycket hår i limmet försiktigt dra dem fria att öppna upp kanten av örat.

4 Kör en linje av lim längs den inre kanten av ett öra och tryck öronen tillsammans, vilket gör att lim för att ställa in för att hålla öronen säker. En riktig Sheltie öra uppsättning är vertikal, så limning öronen upp tillsammans är nödvändigt för att uppnå detta. Sätt mer lim på fingrarna och rulla några partier av hår längs den övre delen av öronen för att överbrygga dem och hålla dem tätt dras samman.

5 Titta på öronen noga för att se till att limmet håller och öronen stanna på plats. Om valpen är i en tillväxtfas, kommer öronen ändras ofta och du kanske måste återställa dem ofta. Om din hund är äldre, kan du ta bort limmet varje vecka och låta öronen för att vila en dag för att avgöra om rätt öra in som uppnåtts.

Tips

  • Det kan ta uppemot sex månader för att uppnå en riktig hörmikrotelefon, så inte panik om det verkar som din Sheltie öron är envis. Upprepa limningsprocessen så ofta som behövs för att hålla öronen i korrekt form.
  • Använd aldrig lim på din hund som kan vara skadliga för hennes hälsa. Människohår limmet har testats säker på människor och anses allmänt en acceptabel produkt att använda på din Sheltie, men fråga din veterinär eller en erfaren Sheltie uppfödare om du har några frågor.

  

Kommentar