Hur man gör hemmagjord Matzoh Bröd

August 27

Som påsk strategier, lådor av beredd matzoh försvinna från hyllorna i livsmedelsbutiker. Om du vill ge något speciellt här Seder, försöka göra din egen matzoh bröd. Allt som krävs är lite shopping och en massa rengöring. Denna snabba recept gör en matzohen lämpar sig för en påskhögtiden. Läs vidare för att lära hur man gör hemmagjord matzoh bröd.

Instruktioner

1 Rengör ugnen för påsken. Du kan använda självrengörande funktion av ugnen för detta eller använda hushålls rengöringsmedel. Glöm inte att rengöra insidan rack ugnen också.

2 Ta ut alla redskap du tänker på att använda för matlagning under Seder. Alla dessa skålar och köksredskap måste rengöras grundligt av alla spår av chometz - korn, vete, råg, havre och spelt. När skålar och redskap är kosher, göra vissa att de inte kommer i kontakt med något som inte är kosher.

3 Redskap du specifikt behöver för att göra matzoh bröd mätning koppar, en stor skål, en kavel, en stor gaffel och ett bröd skal eller ett blad pan utan sido läpp för att skjuta brödet i ugnen och ta brödet.

4 Rengöra bänkskivor för att göra dem kosher. Du kan också spridas ut rena slaktare papper på din arbetsplats för att vara säker på att din matzoh bröd blir kosher. Strö en liten mängd mjöl på arbetsytan och se till att det är jämnt spridda över ett område på två fot i diameter.

5 Sprid en liten mängd mjöl på kavel och ställ åt sidan.

6 Strö en liten mängd mjöl på bröd skal eller ark pan som du använder för att flytta brödet i och ut ur ugnen. Avsätta.

7 Värm ugnen till den högsta temperaturen. Använd inte halstra funktionen på din ugn.

8 När allt är förberett, mäta ut din matzoh mjöl i skålen.

9 Ställ ett kök timer för 18 minuter.

10 Mät ut vattnet kommer att behöva. Starta timern och samtidigt hälla vatten i din mjöl. Du kommer att behöva arbeta snabbt för att avsluta blandning och keading degen innan 18 minuter är klar.

11 Blanda vatten och mjöl tills degen är konsekvent.

12 Vrid degen ut på arbetsytan och snabbt knåda degen tills den är en fast boll. Degen bör inte vara klibbig. Tveka inte att lägga till en liten mängd mjöl om degen är alltför klibbig.

13 Rulla bollen av degen till 1/8 till 1/4-tums tjock. Degen bör vara mycket tunna.

14 Ta en gaffel och peta många hål över hela degen. Flytta försiktigt degen på ditt bröd skal eller ark pan och överföra din degen i ugnen väntar.

15 Baka bröd för två till tre minuter, tills matzoh är skarp. När matzoh är klar, snabbt använda skal eller ark pan att överföra brödet på en kosher platta svalna.

Tips

  • Kemach Shel Matza Shamura är speciell mjöl som övervakas av rabbinerna att se till att mjölet inte har kommit i kontakt med fukt från tidpunkten för skörd. Fråga din lokala livsmedelsbutik om de har någon Kemach Shel Matza Shamura tillgängliga. Du kan också kontrollera din lokala specialitet livsmedelsmarknaden att hitta denna mjöl.
  • Om du använder slaktare papper för att täcka din arbetsplats, ställer mycket tunga saker i varje hörn för att hålla papperet på plats. Du kan också använda dubbelhäftande tejp för att hålla papperet på plats.
  • Håll koll på tiden du har när du blandar och knåda degen. Du kan inte överstiga 18 minuter innan du får degen i ugnen. Om du inte är klar knådning innan timer ljud, kasta bort din deg, rent och torka redskap igen och börja om från början.
  • Anledningen matzoh kan inte knådas för mer än 18 minuter representerar den korta tid israeli var tvungen att göra deras bröd innan de lämnat Egypten.
  • För att göra en stor mängd matzoh bröd, överväga att be om hjälp i processen att göra brödet. Ge varje person ett specifikt jobb så matzoh är helt keaded och i ugnen inom tidsfristen 18 minuter.

  

Kommentar