Hur att rengöra en Metal Hamster Cage

September 10

Hur att rengöra en Metal Hamster Cage


Hamstrar behöver stora burar för att uppfylla sin vandring, tunnel- och utforska beteenden. Metallburar kan vara det enda alternativet för ägare av hamstrar som kan tugga sin väg ut ur alla plastburar. Många kommersiellt tillverkade hamster burar är en kombination av en plast bas och metallstänger. Burar måste rengöras en gång i veckan eller när de börjar ha en lukt. Rena, torra burar är också viktigt att förebygga många hamster krämpor, såsom Aspergillis svampinfektion. Enligt Hammysworld.com växer svampen på smutsig hamster sängar.

Instruktioner

1 Placera hamster eller hamstrar i en liten bur eller bärare. Även en katt bärare kommer att göra, så länge som några barer är smal nog så hamstern inte kan glida igenom. Om saknar en bärare, använd en tom, torr badkar, föreslår "Utbildning ditt husdjur Hamster" av Gerry Buscis och Barbara Somerville.

2 Demon buren för att komma till den smutsiga sängkläder. Vissa burar är betydligt mer komplex än andra, men med vissa metallburar, bara låsa och lyfta spärrade toppen på fast botten.

3 Sätt på gummihandskar. Ta bort alla leksaker, vattenflaskor och utfodring rätter från buren. Nu är en bra tid att låta plast eller keramik leksaker, vattenflaskor och utfodring rätter blöt i en diskho full med varmt vatten för att avlägsna till caked-på mat och algtillväxt i flaskor.

4 Ta bort nedsmutsade sängkläder med små sopskyffel. För riktigt envis urin torkad klumpar, kommer en metall liten färgskrapa göra bättre än en plast sopskyffel.

5 Fyll en rengöringslösning av en droppe blekmedel eller mild oparfymerad diskmedel för varje kopp varmt vatten. Använd en gammal trasa för att torka av burbottnen och ledningar. Notera om det finns några rostfläckar utvecklas. Om det finns, sedan sin tid att byta ut buren. Låt buren torr.

6 Placera gamla tidningar under torra burbottnen. Tidningen kommer att hjälpa fånga strö hamstern kastar ur buren. Nästa rengöring, bara plocka upp tidningen för att ta bort spritt strö runt buren. Fylla buren med åtminstone en tum av rent strö. Byt leksaker, vattenflaska och montera buren.

7 Placera hamster i den rengjorda buren.

Tips

  • Audrey Pavia, noterade djur frilansskribent, hävdar att vita fläckar från urin kan tas bort med en halv kopp vinäger läggs till varmvatten och blekmedel och i blöt i 20 minuter.
  • Rengör en bur så snart en gravid hamster börjar visa. Rengör inte buren igen tills barnen är två veckor gamla. Enligt PetPlace.com, kommer detta bidra till att minska på kannibalism av barn av mamman.
  • Det är bäst att rengöra på natten, när hamstrar är vaken. Sova hamstrar är benägna att bita om vaknade plötsligt.
  • Låt aldrig en hamster roam om hemmet vid rengöring av buren. Det kommer att försvinna och är otroligt svårt att hitta.
  • Använd aldrig ceder spån som oljan kan göra vissa hamstrar sjuk.

  

Kommentar