Hur man gör en Satin Linning Tutu

February 21

Det finns många sätt att göra en tutu. Linningen av en tutu är en signatur design funktion som skiljer en stil tutu från en annan. Detaljerna i linningen kan modifieras med band , eller en väv som satin, för att förbättra strukturen på en tyll tutu . Om du gör en tutu för ett barns skäl eller som en prinsessa kostym , skapar en vacker linning kommer att göra alla blivande ballerina snurra.

Instruktioner

1 Mät midjan hos den avsedda bäraren, lägg sedan till halv att mycket igen för midjan på tutu. Till exempel, om den bärarens midja är 30 inches, mäta 45 inches för tutu midjan.

2 Mät sidenband så att den passar tätt runt midjan på den person som kommer att bära tutu. Tillsätt 1 ½ inches till denna längd och klippte bandet. Avsätta.

3 Skär tyll lika bred som midjan behöver vara och den längd du vill att tutu vara. Du kommer att behöva minst fyra lager av tyll. Du kan göra tutu så många skikt djupt som du vill.

4 Passa in toppen av alla lager och göra en sicksack längs toppen för att hålla dem alla tillsammans.

5 Platta tyll på ett stort bord för att vara säker på att det inte finns några veck eller veck i något av skikten. Sedan sy ihop lagren på sidorna som du gjorde för toppen, vilket gör en sicksack.

6 Samla midjan: Maskin tråckla runt toppen av tyll nära kanten. Gör en andra sömmar nära den första. Ta de två nedre trådarna i maskin tråckla och dra så att du kan samla midjan. Sprid insamling jämnt längs den övre kanten. Samlas tills längden är den exakta mätningen av den avsedda bärarens midja.

7 stift den sidenband runt midjan av tutu så att den övre kanten av satin är i linje med kanten av tyll. Lämna ½ tum av band som sträcker sig från den högra sidan av midjan och en tum som sträcker sig från den vänstra sidan.

8 Vik ½ tum av band som sträcker sig på den högra sidan av midjan två gånger så att det fälls tätt mot tyll och stift den på baksidan av bandet. Hand sy den på plats.

9 Slå under en tum av band som sträcker sig till vänster två gånger så att ½ tums fortfarande sträcker sig över kanten på kjolen. Hand sy den på plats.

10 Hand häfta satängbandet till toppen av kjolen. Var noga med att fånga bindningen av bandet med nålen så att du får ett bra grepp på bandet utan stygnen visar igenom på utsidan.

11 Sy kroken och ögon på plats vid ändarna av sidenband efter kontroll av exakt placering på den avsedda bäraren.

Tips

  • Du kan göra linningen vilken bredd du vill. Helt enkelt köpa sidenband bredd du önskar för din linningen.

  

Kommentar