Hur tar sig fram säkert i Rumänien

November 23

Rumänien ligger på den västra stranden av Svarta havet och gränsar till Ukraina, Ungern och en mängd andra östeuropeiska länder. Som ett resultat av sitt läge är det ofta misstas som en tidigare del av Sovjetunionen. Det var en del av Sovjet block av nationer, men behållit mycket av sin egen nationella identitet under kalla kriget. Över ett decennium senare, är Rumänien snabbt blivit en turist hot spot. Det är ett säkert land att besöka och en med ett mycket stort antal platser att bo.

Instruktioner

1 Förvara den rumänska nödnumret i dig mobiltelefon, eller hålla den nedskrivna där du inte kommer att förlora det. Numret är "112" och det kommer att kontakta alla eventuella räddningstjänsten, inbegripet polisen, ambulanspersonal och brandkåren.

2 Vara på sin vakt i kraftigt överbefolkade områden såsom en marknad eller på kollektivtrafik. Även om inte ett stort problem, är fickstölder anses vara en av de vanligaste brotten i Rumänien. Köpa en handväska som kan stängas med en spärr eller sätta din plånbok i din frontficka.

3 Håll dig borta från herrelösa eller lösa djur i Rumänien, särskilt de du hittar i städerna. Strays är en vanlig syn i de flesta större städer, men det finns ingen redovisning för deras hälsa.

4 Hyr en fyrhjulsdriven bil medan i Rumänien. Vägarna i städerna är inte dålig, men när du ger dig ut i landsbygdsområden i landet väglaget snabbt försämras.

5 Besök RomanianTourism.com att hitta hotell- samt resepaket (se Resurser nedan). Du hittar beskrivningar av städer, samt resurser för att planera en säker och rolig besök i landet.

Tips

  • Stick med en särskild rundtur i Rumänien om du oroa dig att hitta ett sätt att hålla säkert i landet. Resgrupper är vanligtvis mycket kontrollerade miljöer, och du kommer alltid att bo närmare till säkra, tätbefolkade eller hårt trafikerade områden. Du har betydligt mindre total frihet, men din säkerhet kommer att vara mycket mindre av en oro.
  • Även Rumänien kan betraktas som ett relativt säkert land att besöka, det finns fortfarande platser som du skulle göra klokt i att hålla sig borta från under vissa tider på dagen. Industriella områden i och runt Bukarest blir nästan helt bar, liksom en del av landsbygden i mellan byar och städer. reser alltid i en grupp och använda sunt förnuft.

  

Kommentar