Substitut för Gouda ost

August 7

Substitut för Gouda ost


Gouda ost är en hård holländsk ost insvept i vax och dess söt och fruktig smak intensifieras med åldern. Vissa ost beslutsfattare lägga till en röksmak eller vitlök smak till osten. Som Gouda åldrar, vax svål ändras från rött tills den är nästan svart. Gouda smälter smidigt och enkelt, och är perfekt för rätter som makaroner och ost.

edamerost

Placeras i en röd vax beläggning, är edamerost en pressad, halvhård ost framställd av skum eller lättmjölk. Smaken är mjuk och nötig. Grund av dess lägre mjölkfetthalt, betyder Edam inte smälta i en strömmande sätt som Gouda, men det är lättare till brunt.

Bel Paese Cheese

Detta italiensk ost är halvmjuka med en mild smak som par väl med frukt och rött vin. Den smälter lätt, särskilt när riven, och kan användas på pizza eller i risotto.

Muenster Cheese

American Münster ost har en mild smak. Den europeiska versionen tenderar att vara mer skarp och fungerar bra med svartbröd och rejäl öl. Muenster är en tvättad skorpa ost som är orsaken till den orange svålen. Muenster ost är mjukare än Gouda men den har en smak som liknar en ung Gouda. Münster smälter också i samma flödande sätt som Gouda, vilket gör det ett bra substitut.


  

Kommentar