Vad är fakta om Beans & musslor?

April 10

Vad är fakta om Beans & musslor?


Bönor och musslor, liksom andra skaldjur, provocera hatkärlek reaktioner bland många människor. Några av oss skulle äta musslor - kokt, rå, grillad, och i chowders - så gott som varje dag. Andra kan tolerera fisk och även räkor, men äcklas av skaldjur som musslor och ostron. Och som många människor pris bönor och laga mat med dem regelbundet, andra människor föraktar dem eftersom de är relativt intetsägande och kan producera gas i den mänskliga tarmen.

Vad är dem?

Vad är fakta om Beans & musslor?

Modern transportmedel dessa musslor kan avnjutas långt från havet.

Bönor växter kallas baljväxter. De har med en karakteristisk njure form och de har oftast vita, röda eller svarta skinn. Musslor är skaldjur kallas musslor som livnär sig genom att filtrera vatten. Musslor är vanligtvis betraktas som saltvatten skaldjur, men det finns också ätbara sötvatten musslor.

habitat

Bönor odlas över hela världen, men är mest förknippad med Karibien och latinamerikanska matlagning. Tillsammans med majs och squash, bönor var en av de "tre systrar" häftklamrar av indian dieter, inklusive den Iroquois konfederation. Musslor har framförallt i köken i länder med långa kuster, såsom Italien och Japan. Men indianstammar också åt dem och gjorde verktyg, inklusive skedar, ur sina skal. Clamshell pärlor eller wampum, var en form av valuta.

Nutrition och lagring

Bönor är höga i fiber och protein och låg fetthalt. De är också en bra källa till kalcium och järn, och gör en utmärkt, näringsrik häftklammer kosten. Torkade bönor kan lagras säkert i ett skadedjur säker behållare för månader, om inte år. Musslor är också hög halt av protein och låg fetthalt, men är en dålig källa till kostfiber. Färska musslor är mycket ömtåliga; de bör konsumeras inom några timmar efter köpet, medan frysta musslor kan förvaras i frysen i ett par dagar. Konserverade musslor har en hållbarhetstid månader.

Matlagning

Torkade bönor ska blötläggas i minst fyra timmar, om inte över en natt, för att rehydrera dem. Salt dem först när de är mjuka eller kan inte absorbera vatten. Receptet anger vilka örter och kryddor du bör lägga, men kom ihåg att bönorna är intetsägande och ofta gynnas av generösa smaksättning. Konserverade bönor kan användas direkt från burken i något recept kräver bönor. Musslor är bäst tillagas mycket enkelt och snabbt - under en varm broiler tills de öppnar, sedan serveras med smör, citron, kanske någon het pepparsås eller ett stänk av chilipulver. Konserverade musslor kan ersätta färska eller frysta musslor i alla recept som kräver hackade färska musslor, såsom musselsoppa.


  

Kommentar