Hur man frysa och bevara Frukter och grönsaker

February 5

Hur man frysa och bevara Frukter och grönsaker


Bevara överskott trädgården eller köpt produkter gör det möjligt att njuta av den belöning senare när produkten inte är i säsong. Nästan alla grönsaker och de flesta frukter fryser väl, även om vissa förberedelser är nödvändig för att säkerställa att de behåller sin smak. Frysning orsakar några textur förändringar, särskilt med frukt. När tinats, frukten är bäst lämpad för användning i bakverk eller som ett tillägg till yoghurt eller såser. Grönsaker tenderar att stå upp bättre att frysning och kan tillagas direkt från frysen, utan behov för att tina dem först.

Instruktioner

frysning grönsaker

1 Skölj grönsakerna i kallt rinnande vatten. Trim som behövs för de särskilda grönsaker, såsom styckning broccoli eller trimma ändarna av bönor.

2 Fyll en stor gryta med en liter vatten och föra den till en koka. Ställ en stor skål fylld med isvatten nära spisen.

3 Placera ett pund av grönsaker i kokande vatten, en i taget. Återgå vattnet till en koka. Koka i två till fem minuter, blancheanbuds grönsaker för kortare tid än mer fibrösa grönsaker.

4 Lyft grönsaker från vattnet med en hålslev. Störta dem i isvatten för att omedelbart stoppa tillagningsprocessen.

5 Pat grönsakerna torka med en ren handduk. Sprid ut dem i ett enda lager på en bakplåt och placera dem i frysen i fyra timmar eller tills de är frysta fast.

6 Överför frysta grönsaker till en fryspåse eller behållare och försegla den stängd. Lagra i frys under upp till åtta till 12 månader.

frysning frukt

7 Fyll en skål med kallt vatten. Lägg askorbinsyrapulver till vattnet med en hastighet som rekommenderas på förpackningen. Askorbinsyra finns där hemma konserv produkter säljs.

8 Tvätta och skala frukten, om så är nödvändigt. Ta bort eventuella stjälkar eller gropar. Skär stora frukter i klyftor, om så önskas.

9 Plunge frukter som lätt brun, såsom persikor och äpplen, till en askorbinsyra blandning. Blötlägg i två till tre minuter dränera sedan fruktbitar och klappa dem torra med en ren handduk.

10 Värm 4 koppar vatten till en koka. Lös 2 koppar socker i vattnet. Ta bort från värmen och låt sirapen svalna.

11 Placera frukt i en frys-säker behållare. Häll sirapen över toppen av frukten tills den är helt nedsänkt. Placera locket på behållaren och frysa frukt direkt. Använd fryst frukt inom sex månader.

Tips

  • Små frukter, såsom bär, kan frysas utan sirap i plastpåsar.
  • Datum och etikett alla frysta varor. Använd de äldsta objekt först för att säkerställa bästa kvalitet.

  

Kommentar