Hur man lagar lamm i ugnen

December 5

Hur man lagar lamm i ugnen


En god lammstek kommer från ett får mindre än ett år gamla. Om fåren är över ett år gammal, ska köttet märkas fårkött. Fårkött har en starkare smak än lamm, så leta efter ett ben från en ung lamm. Färska lamm ska vara rosa och fast vid beröring.

Instruktioner

Hur Cook Rosemary Vitlök lammstek

1 Låt lammstek att vila på räknaren för 30 minuter för att föra den till rumstemperatur.

2 Värm ugnen till 325 grader F.

3 Gnid lammet med olivolja och sprida den med vitlök. Salt och peppar som önskas.

4 Borra lammet med en kniv, skapa slitsar över hela ytan. Skjut några rosmarin i slitsarna, sedan spred sig den återstående rosmarin över lammet.

5 Placera lammstek i en stor långpanna. Koka på 325 grader tills det är så bra gjort som du vill ha det. Medium sällsynta register 145 grader F på en stektermometer, är medel 155 grader, och bra gjort är 170 grader. Temperaturen kommer att fortsätta att stiga som lammet vilar i nästa steg, så ta bort det när dess fortfarande några grader under den önskade temperaturen. Tillagningstiden blir ca en halv till tre timmar, beroende på storleken på benet av lamm och den önskade graden av doneness.

6 Ta lammet till ett serveringsfat och täck löst med aluminiumfolie. Låt den vila i 10 till 15 minuter som tätar i juicer. Skiva tunt och servera.


  

Kommentar