Typer av inhemska Calico Tabby Shorthaired Katter

December 2

Typer av inhemska Calico Tabby Shorthaired Katter


En "inhemsk korthår" är en beskrivande term för en katt med en kort, elegant päls och en blandad härkomst - vilket motsvarar en byracka i hundvärlden. Purebreeds som perser, turkiska skåpbil och Siamese måste uppfylla vissa normer. Inhemsk korthår, eller DSH, katter - på grund av sin blandade och ofta okända arv - kom i en häpnadsväckande mängd storlekar kroppstyper, färger och märkning, inklusive calico och tabby.

tabby

Tabby katter kommer i fyra mönster - prickigt, makrill, tickade och klassisk - och flera färger - brun, blå, röd, grädde och silver. De enskilda hårstrån som utgör ljusa delen av en tabby päls innehålla omväxlande ljusa och mörka färger. Dessa agouti hår resulterar från en gen vända pigmente av och på som håret växer. Alla tabbies har agouti hårstrån såväl som smala ränder runt ansiktet och en särskiljande "M" -formad markering på huvudet.

Kalikå

Calicokatter är icke-stamtavla katter med svart, orange - eller röda - och vita fläckar. I de flesta fall har en calico päls separata block av färg omgiven av större mängder vit päls. De röda och svarta fläckar sticker ut mot den vita. På en calico, de svarta fläckar är fasta och röda fläckar är rödtabby - orange ränder på en kräm- bakgrund. Mer än 90 procent av Calicokatter är kvinnor.

utspädd Calico

I likhet med en calico i vitt täckning och märkning, har en utspädd calico grädde och blå fläckar av päls i stället för de svarta och röda fläckar av en standard kalikå. En utspädd calico blåa fläckar är fast, gråaktig päls, men dess grädde fläckar är grädde tabby - grädde ränder på en kräm- bakgrund.

torbie

Katter med slumpmässiga fläckar av olika färger är antingen en sköldpadd eller tortie, ett patched tabby, eller en kalikå. Katter med fläckar av bruntabby och fläckar av rödtabby anses brun patched tabbies eller torbies, eftersom de är tabby / tortie kombinationer.

Patched Tabby och vitt eller torbie Vita

Termerna "lappade tabby och vit" eller "torbie och vitt" beskriver tabby eller sköldpaddsskal katter som har en viss mängd av vit päls. En Patched tabby med en stor mängd vit päls och distinkta fläckar av färg kallas en caliby - för calico och tabby - en mönstrad calico, eller en calico tabby.


  

Kommentar