Orsaker till håravfall eller brott

May 22

Folk skjul i genomsnitt 100 hårstrån dagligen. Överdriven håravfall, men kan orsakas av en mängd olika skäl, bland annat styling, näring, stress och sjukdom.

styling

Kemiska behandlingar såsom färg, relaxers och perms kan försvaga det skyddande yttre skiktet av håret. Schampo som innehåller sulfater och frekvent användning av värme för styling kan öka denna skada, vilket resulterar i både brott och håravfall.

Näring

Vissa vitaminer och mineraler som behövs för att främja hårväxt och hälsa. Brister i vitaminer och mineraler såsom zink och B-12 kan resultera i håravfall.

Påfrestning

Telogen effluvium är det medicinska namnet för håravfall orsakas av stress. Denna typ av håravfall drabbar oftast kvinnor och kan orsakas av både fysisk och emotionell stress.

Sjukdom

Håravfall kan också orsakas av sjukdom. Vissa villkor, såsom permanent mönster skallighet (androgen alopeci), är ärftlig. I tillstånd såsom lupus eller diabetes, kan håravfall vara ett tidigt symptom på sjukdomen.

lösningar

Minska användningen av starka kemikalier och värme, ta vitaminer och lärande sätt att hantera stress är enkla beteendeförändringar som ofta kan stoppa eller åtminstone minska håravfall. Läkemedel som minoxidil och finasterid kan också förskrivas av läkare för att stoppa håravfall. Extrema fall av håravfall bör ses över med din läkare.


  

Kommentar